Managerul hotelului Royal din Bucureşti a fost REŢINUT. Care sunt acuzaţiile procurorilorProcurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Dahwa Youssef, managerul hotelului Royal din centrul Capitalei. Anchetatorii au pus sechestru pe imobile şi conturi bancare în valoare de peste 1,3 milioane de de euro pentru recuperarea prejudiciului

Managerul hotelului Royal din Bucuresti a fost RETINUT. Care sunt acuzatiile procurorilor
Managerul hotelului Royal din Bucureşti a fost REŢINUT. Care sunt acuzaţiile procurorilor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de urmărire penală au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului DAHWA YOUSSEF, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

"În cursul zilei de astăzi inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul DAHWA YOUSSEF, în calitate de asociat şi administrator al SC T.M.S. SRL şi SC R.M.C. SRL, având ca principal obiect de activitate prestări servicii medicale, în cursul anilor 2013 şi 2014 nu a făcut demersurile necesare pentru înregistrarea la organele fiscale a respectivelor societăţii comerciale ca plătitoare de impozit pe profit şi TVA şi nu a declarat la organele fiscale operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 4.112.436 lei.

De asemenea, în calitate de asociat unic şi administrator al SC CIAS CONSULT CENTER SRL - persoană juridică suspectă în cauză, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi tăinuire, inculpatul DAHWA YOUSSEF, în cursul anului 2015, a încasat de la Republica Arabă Egipt un avans în cuantum de 1.500.000 euro (la data de 15.05.2015 – 1.000.000 euro şi la data de 21.10.2015 – 500.000 euro) pentru vânzarea unui imobil din Bucureşti, fără să calculeze, să factureze, să evidenţieze în declaraţiile fiscale şi să plătească TVA pentru suma încasată, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 2.163.170 lei.

În cursul cercetărilor, inculpatul DAHWA YOUSSEF, pentru a împiedica aflarea adevărului, după ce i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, la data de 10.05.2016 a întocmit şi depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti două declaraţii false, de înregistrare a SC T.M.S. SRL şi SC R.M.C. SRL ca plătitoare de TVA şi impozit pe profit, în scopul de a crea aparenţa îndeplinirii obligaţiilor prevăzute, în materie, de Codul fiscal", precizează Parchetul. 

Joi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști ai Direcției Operațiuni Speciale și luptători SIAS, au descins la sediile a șapte societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate șapte unități de calcul și documente de evidență contabilă, cu valoare probatorie în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentantul societăților comerciale, care este și manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operațiuni fiscale, fără a le declara instituțiilor competente.

De asemenea, în cursul anului 2015, acesta ar fi încasat un avans de 1.500.000 de euro pentru vânzarea unui imobil situat în București, sector 2, fără să factureze și să plătească TVA pentru suma încasată, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 2.000.000 de lei, reprezentând TVA de plată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2016, cu ajutorul unei persoane care și-ar fi însușit fără drept calitatea de expert contabil, ar fi întocmit în fals două declarații de înregistrare fiscală, în scopul de a crea aparența că și-a îndeplinit obligațiile prevăzute de lege și pentru a împiedica aflarea adevărului.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat se ridică la peste 5.700.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Etichete: Dahwa Youssef, hotel Royal, Manager hotelul Royal, manager hotelul Royal reţinut

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE