Managerul interimar al Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a demisionatManagerul interimar al Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, şi-a dat demisia de onoare, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a mers la această unitate medicală în urma scandalului creat după demisia neurochirurgilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica. Firea a spus că a acceptat demisia lui Silvi Ifrim, care "poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital".

Spitalul Colentina
Spitalul Colentina

"Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul paicenţilor şi al Spitalului Colentina. Mi-a spus că, deşi a acţionat cu foarte multă corectitudine şi onestitate în actul managerial, faptul că s-a ajuns la o astfel de situaţie tensionată preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune. Îi respect calitatea de medic, de profesor, este un om care a muncit peste 30 de ani în Spitalul Colentina şi care a avut intenţii bune", a anunţat Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuţii avute cu managerul spitalului şi cu medicii demisionari.

Ea a spus că managerul interimar Silvi Ifrim a asigurat "cadrul legal" după demiterea fostului manager al Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, dar "poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital".

"Doamna doctor Silvi Ifrim a asigurat un cadru managerial extrem de onest, extrem de legal, dar poate, aşa cum domnia sa a recunoscut, nu a avut de fiecare dată disponibilitatea de dialog sau de a înţelege toate tensiunile din spital. În dorinţa de a face bine, poate nu de fiecare dată maniera a fost cea mai potrivită", a subliniat primarul Capitalei.

Firea a precizat că joi va desemna un alt manager al Spitalului Colentina, interimar, după o serie de interviuri, până la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager în toate cele 19 spitale aflate în subordinea ASSMB.

Primarul a mai explicat că motivul pentru care l-a demis pe fostul manager al Spitalului Colentina Bogdan Andreescu nu a fost doar lipsa căldurii din spital, ci şi "suspiciunea unor acţiuni la limita legii în actul managerial".

"Motivul pentru care fostul manager, domnul doctor Andreescu, a fost schimbat nu a fost pentru că pentru o oră-două, spitalul nu a avut căldură din cauza unei avarii, ci pentru că am primit mai multe informări cu privire la faptul că există suspiciunea unor acţiuni la limita legii sau cu încălcarea legii în actul managerial. Regret cele întâmplate, dar cred că instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria în perioada următoare cu privire la activitate fostului manager", a adăugat Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că fostul director medical al spitalului, Rodica Olteanu, care a demisionat în urmă cu două săptămâni, va reveni pe post.

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat, luni, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, în prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzură extraordinară. Ei reclamă că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00.

Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au mai afirmat că pacienţii au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.

Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari, luni seară, să-şi reconsidere decizia, doctorului Gobej propunându-i să preia interimar conducerea Secţiei de Neurochirurgie a unităţii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat să facă o propunere pentru funcţia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Bogdan Andreescu, a fost demis la începutul lunii ianuarie pe motiv că i-ar fi ţinut pe pacienţi în frig în saloane, conform anunţului făcut atunci de primarul general Gabriela Firea, Silvi Ifrim preluând interimatul.

Etichete: demisie, demisie manager spitalul colentina, scandal Spitalul Colentina, Spitalul Colentina

0/2 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU
07 Sep 14:32
+0
VOTURI
-0
Ultima sansa munca la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
vlad
07 Sep 10:43
+0
VOTURI
-0
Mie mi se pare foarte important de mentionat aici ca nu a fost concediata!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE