Mâncare gratuită pentru cei care adoptă câini din adăposturile Primăriei CapitaleiCetatenii care adopta caini din adaposturile de stat ale Autoritatii de Protectie si Supraveghere a Animalelor (ASPA) - Pallady si Mihailesti, primesc din partea unor organizati germane, prin intermediul Dogtown, mancare gratuita ca masura de incurajare a gestului lor.

Adapostul Dogtown
Adapostul Dogtown

Până acum, la adăpostul DogTown din comuna Uzunu, județul Giurgiu au sosit 22 de tone de mancare donate de organizatii din Germania, intreaga cantitate urmand sa fie redistribuita celor care adopta din adaposturile de stat, pe baza unui protocol incheiat intre Dogtown si organizatiile participante.

Actiunea se va repeta saptamanal. Astfel, orice cetatean care face dovada adoptiei dintr-un adapost ASPA va primi cate 20 kilograme de mancare pentru fiecare caine, in limita cantitatilor disponibile.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat săptămâna trecută că 510 câini fără stăpân din adăposturile municipalității au fost adoptați de cei de la Dogtown. 

De altfel, Sorin Oprescu are o relație specială cu cei de la Dogtown. Asociatia Portico care patroneaza DogTown a fost fondata de trei tineri. Primul, Alexandru Arsenescu, apare in Monitorul Oficial pe lista sponsorilor principali in campaniei electorala a lui Sorin Oprescu din 2009. A cotizat atunci cu 10.000 de euro.

Fondator este si Razvan Imbri, care apare, tot in Monitorul Oficial, alaturi de fiul primarului, Mircea Oprescu, in momentul in care a preluat de la acesta o societate comerciala.

Primarul Oprescu a recunoscut ca reprezentantii Portico ii sunt apropiati. "Eu i-am chemat pe prietenii fiului meu si le-am zis sa ma ajute ca nu ma mai ajung cu banii de la buget", a spus edilul-șef, citat în emisiunea Romania, te iubesc, de la Pro TV. 

Aceeasi fundatie are parteneriat cu primaria si pentru 3 spalatorii sociale, unde isi pot curata hainele oamenii sarmani. De data aceasta primaria a pus la dispozitie cladirile, in timp ce ONG-ul vine cu masinile de spalat si detergentii. Nici in cazul Dogtown nici in cel al spalatoriilor primaria nu da bani pentru servicii. La fel de adevarat este insa si ca fundatia nu a facut niciodata publice sumele primite ori lista cu firmele donatoare si sponsorii.

Etichete: adăposturi, Asociatia Portico, câini, dogtown, maidanezi, Sorin Oprescu

0/3 COMENTARII
radu
14 Oct 18:41
+0
VOTURI
-0
Eforturile pentru incurajarea adoptiei sunt de apreciat! Ce or sa mai zica acum iubitorii de animale? Cred ca s-a procedat mai civilizat decat in oricare tara din Vest.
ciumpalac
14 Oct 18:40
+0
VOTURI
-0
ce n-ar da PDL-ul... sa il aiba pe Oprescu candidat. deocamdata se bucura cand au cu ce sa il atace, ca altceva n-au ce sa faca. candidat oricum nu au ...(adica au mai multi, dar niciunul cu sanse)
ANI
14 Oct 16:53
+0
VOTURI
-0
Averile celor din primaria lui oprescu:

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_constantinescu_mircea_octavian.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_savoiu_vasile.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_dragoi_geta.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_legea_florin_marius.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_wigler_solomon.pdf


http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_petrascu_maria.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_grigore_oana.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_dedu_ion.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_bologa_irina.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_florea_ion.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_iordache_adrian.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_sosoaca_bogdan.pdf

http://doc.pmb.ro/declaratii_PMB/decl12/avere/d_avere_patrascu_gheorghe.pdf

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h