Manolescu: Firea, o fată drăguţă, mai face şi poezii... Ideea cu transport RATB gratuit e o prostieCriticul literar Nicolae Manolescu spune că social-democrata Gabriela Firea, aleasă primar al Capitalei, este "o fată drăguţă, deşteaptă, citită, mai face şi poezii", dar  nu-şi face "foarte mari iluzii" în privinţa ei. Mai mult, Manolescu crede că ideea lui Firea de a avea un transport public gratuit în Bucureşti este o "prostie".

Nicolae Manolescu a declarat, la RFI,  că ideea unui transport public gratuit în Bucureşti "e o prostie, evident o prostie, ce să mai discutăm!".

"În primul rând, costă pe cap de călător şase lei şi biletul e 1,5 lei sau aşa ceva. Deci pierderile sunt de 4,5 din 6 acum. Păi dacă mai scoţi şi biletele, se duce de râpă tot. Când s-a pus problema transformării în societate comercială a RADET-ului, s-a observat imediat că trebuie mărite tarifele cu 60%. Ea nu ştie ce spune, cineva a învăţat-o prost. Ţine de promisiunile astea să zic aşa stângiste din campanie, care nu pot fi puse în practică, pentru că acolo trebuie să vii cu măsuri rezonabile economic. Dacă începe aşa, începe prost", a spus Manolescu.

CITEŞTE ŞI Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea 

"Eu o cunosc pe Gabriela Firea foarte bine, nu-mi fac foarte mari iluzii. Ea e o fată drăguţă, deşteaptă, citită, mai face şi poezii, membră a Uniunii Scriitorilor, dar nu asta-i problema, problema este că întâi îţi trebuie o echipă, pe care eu nu văd s-o aibă, ar fi trebuit să ştim şi noi.

În al doilea rând, îţi trebuie o anume minte acolo, acolo nu mai e politică, nu mai e populism, nu te duci şi spui scot biletele, asta-i o prostie. Acolo te duci şi spui uite, am priorităţile cutare şi am bani pentru. Pe mandatul meu voi termina cutare chestie şi voi lăsa urmaşului meu jumătate din proiectul al doilea şi aşa mai departe. Dacă nu faci chestiile astea, lumea nu te crede. Foarte repede se va vedea povestea asta", crede criticul literar.

CITEŞTE ŞI Firea promite că va face "REVOLUŢIE" în materie de trafic în Capitală. Ce soluţii propune

Noul primar general ales al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca transportul public de suprafață din București să fie gratuit. Firea a declarat că a discutat deja cu specialişti care i-au transmis că transportul gratuit cu RATB este un proiect realizabil. O altă prioritate a social-democratei este reintroducerea biletului unic RATB-Metrou.

 

Etichete: Gabriela Firea, Nicolae Manolescu, RATB, TRANSPORT GRATUIT RATB, transport RATB gratuit

0/8 COMENTARII
Horia
11 Jun 12:59
+0
VOTURI
-0
Dupa logica tovarasei Firea, desteptii se plimba gratis si fraierii platesc. Pentru ca asta nu va duce decat la alte arierate. Daca e asa amabila, sa plateasca ea din furaciunile ei si ale bunului ei sot (tot hot).
Nae
11 Jun 12:50
+0
VOTURI
-0
Bravo tovarasa Fiirea! O sa te propun la urmatorul Congres al PCR, pardon, PSD, prim secretar. Si uite asa, socialismul va ajunge pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie, dragi tovarasi. Aplauzeeee!
Marian
11 Jun 12:43
+0
VOTURI
-0
Ma gandeam ca acest oras e mai dus la scoala. Din pacate, m-am inselat. Ciuma comunista ne-a cuprins pe toti ca intr-o menghina si ne-o sa ne mai dea drumul. Hotii, borfasii si puscariasii o sa-si ceara tainul de la doamna asta firava, care credeam odata ca e ceva de capul ei. S-a vazut cum si-a vandut sufletul diavolului, iar acum vine cu propuneri din astea, crezandu-ne pe toti idioti si pomanagii, cam cum sunt la partidul domniei sale.
Gicutu
11 Jun 12:38
+0
VOTURI
-0
Au inceput deja cu pomenile? Si sa vezi cand ne-o veni nota de plata. A, taxele sunt reduse pentru cei care au ramii putini la cerebel de voteaza numai rosu?
Petre Dan Constantin
10 Jun 13:46
+0
VOTURI
-0
Pare usor sa versifici. Prin clasa II-a de liceu ma jucam si eu, faceam si la comanda. Ulterior am realizat ca versurile trebuie sa exprime si sa te exprime. Dar sa nu ne trecem cu firea ]n ceea ce o priveste pe Firea
Goe
09 Jun 19:34
+0
VOTURI
-0
@Ion: cum adica o deconteaza primarul? Plateste javriela fierea? Ea stie doar sa fure! Platesti tu, boule care sustii mafiotii din partidul Stalinist delicvent!
cerbul
09 Jun 14:15
+0
VOTURI
-0
hopa! a sarit gds la atac. pai bine mai filozofule, nu era mai bine sa fi fost predatoiu primar general? desigur. el majora imediat toate tarifele si sa vezi eficienta economica . abia se mai putea tine europa dupa bucuresti. esti atat de prost incat daca nu primeai gratuit editura ai de la statul roman, mureai de foame. sau poate te platesc bine stapinii tai sin afara. esti o lepra imputita si asa vei sfirsii. daca taceai, filozof ramineai.
Ion
09 Jun 14:14
+0
VOTURI
-0
Toc-poc, hop si Manolescu sa isi dea cu parerea ca doar e pe gratis. Ca doar Manolescu are o bogata exprienta ca primar si in administratie! E jenant ca inca in tara noastra lideri de opinie bat campii prin media si nimeni nu le trage un sut in fund sa se ocupe fiecare de domeniul unde are expertiza. Decizia cu transportul public gratuit in Bucuresti se poate verifica in timp ca fiind buna sau rea raportata la anumite criterii si poate fi modificata sau regandita dar este in mare parte o decizie asumata politic domnule Manolescu. O va deconta primarul daca nu iese bine. Asta nu prea intelege Manolescu, dar vorba aia... am nu am treaba hop si eu ca e pe gratis nu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h