Manuale GRATUITE la clasele a XI-a şi a XII-a, începând de anul viitorMinistru Adrian Curaj a declarat, luni, că termenul privind manualele pentru clasele a IV-a a fost extins cu o lună, însă vor ajunge pe băncile elevilor la 15 septembrie, în timp ce clasele a XI-a şi XII-a vor avea manuale gratuite, începând cu anul şcolar viitor.

Manuale GRATUITE la clasele a XI-a si a XII-a, incepand de anul viitor (Foto ziuanews.ro)
Manuale GRATUITE la clasele a XI-a şi a XII-a, începând de anul viitor (Foto ziuanews.ro)

''(...) Anul acesta am avut în buget 55 de lei/persoană şi încercăm şi sper din suflet să putem avea şi sprijinul dumneavoastră la rectificarea de buget să creştem suma. Este tot ce putem face anul acesta şi v-am spus că, în curând, rapid, o să anunţăm şi licitaţia pentru manuale (...), dar nu putem mai devreme de 8 luni, din toată experienţa privind licitaţiile de manuale, (să facem în aşa fel încât-n.r.) elevii claselor a XI-a şi a XII-a să le aibă pe masă. Suntem siguri că le vor avea de anul şcolar următor. Îmi pare rău'', a afirmat Adrian Curaj în faţa deputaţilor, conform Mediafax. 

Ministrul Educaţiei a precizat că pentru elevii de clasa a IV-a a fost extinsă cu o lună procedura de achiziţie a manualelor.

''După ce am avut un dialog foarte puternic cu editurile, ne-au promis toţi, ne-au trimis un mesaj foarte clar că luna aceea nu pune sub risc manualele. Acum suntem în evaluare, am garanţia că ele vor fi între 1 şi 10 septembrie la şcoli, astfel în cât să fie pe 15 septembrie pe masa elevilor. Suntem într-un dialog săptămânal cu ei, am făcut eforturi, nu putem garanta pentru că oricine poate să conteste (licitaţia-n.r.), acesta este mecanismul'', a spus el.

Etichete: curaj, manuale scolare gratuite, ministrul Educaţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE