Mii de persoane la MARȘUL PENTRU BASARABIA din București, DUMINICĂ, 12 OCTOMBRIEMARȘ PENTRU BASARABIA, BUCUREȘTI, DUMINICĂ, 12 OCTOMBRIE. Cateva mii de persoane participă, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru  unirea României cu Republica Moldova, la care se agită steaguri tricolore şi se scandează "România Mare, vechile hotare" şi "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!". Participanţii au mers duminică pe traseul Calea Victoriei-Hanul lui Manuc. 

MARȘ PENTRU BASARABIA, 12 OCTOMBRIE. Marșul, organizat de Platforma Acțiunea 2012, a pornit duminică, de la ora 14:30, din dreptul Muzeului Țăranului Român și va parcurge următorul TRASEU:

Șoseaua Kiseleff - Piața Victoriei - Calea Victoriei - Strada Franceză - Piața Sfântul Anton

Marșul pentru Basarabia se va încheia în Centrul Vechi (Piața Sf. Anton) prin citirea unei proclamații. 

MARȘ PENTRU BASARABIA, 12 OCTOMBRIE.  O parte a lor sunt tineri care şí-au vopsit tricolorul pe faţă şi poartă ii sau alte haine cu motive tradiţionale. Printre cei veniţi la marş se numără şi persoane în vârstă care spun că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.

MARȘ PENTRU BASARABIA, 12 OCTOMBRIE.  Pe pancartele manifestanţilor sunt scrise mesaje precum "Vrem Unirea!', "Unirea, obiectiv naţional" şi "Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor", informează Mediafax.

MARȘ PENTRU BASARABIA, 12 OCTOMBRIE. Participanţii mai scandează "Unitate naţională!", "Trăiasca, trăiasca, trăiasca şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!", iar din când în când cântă, unul dintre versuri fiind "Daţi-le voie tinerilor români peste Prut, sunt aşteptaţi de fetele basarabene"

MARȘ PENTRU BASARABIA, BUCUREȘTI, 12 OCTOMBRIE. Alături de tradiționala strigare „Unirea, acum!", participanții vor cere solidaritate cu basarabenii, în contexul actualului conflict din Ucraina și al amenințărilor care planează asupra Moldovei de peste Prut, potrivit stiri.tvr.ro.

MARȘ PENTRU BASARABIA 2014. Mai mult, candidaților la alegerile prezidențiale li se va cere să manifeste un mai mare interes față de chestiunea Basarabiei.

MARȘ PENTRU BASARABIA 2014. Organizatorii spun că, în actualul context geopolitic, când Rusia vrea să-şi recapete influenţa din spaţiul ex-sovietic, singura şansă pentru Republica Moldova este unirea cu România, pentru a se alătura valorilor occidentale.

Etichete: Calea Victorie, mars pentru Basarabia, Piaţa Victoriei, strada franceza

0/2 COMENTARII
Radu
13 oct 10:00
+0
VOTURI
-0
Basarabeni?! Eu vad doar rusi, nu exista basarabeni!
Ostafi
12 oct 16:08
+0
VOTURI
-0
"Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!".
Basarabia a apartinut URSS. Nici nu mai exista ca entitate, cu ata mai putin ca suprafata. Acum exista Republica Moldova iar o parte semnificativa din Basarabia este a Ucrainei, nu a Rusiei. Deci, daca se vorbeste de Basarabia, nu Rusiei trebuie sa i se adreseze, ci Ucrainei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE