Marșul global pentru acțiune climatică va avea loc duminică şi la BucureştiMarșul global pentru acțiune climatică, iniţiat de AVAAZ.ORG în marile oraşe ale lumii, va avea loc duminică, 21 septembrie, şi la Bucureşti.

Marsul global pentru actiune climatica va avea loc duminica si la Bucuresti
Marșul global pentru acțiune climatică va avea loc duminică şi la Bucureşti
Foto: organizatorii

AVAAZ.ORG a iniţiat la nivel global o campanie socială denumită "Marșul global pentru acțiune climatică". Contextul global ce a generat organizarea acestui eveniment este summit-ului climatic organizat de ONU pe 23 septembrie la care liderii lumii au fost invitați personal de Secretarul General al ONU la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care țările lor sunt gata să și le asume în eforturile de a opri schimbările climatice.

"În București pe data de 21 septembrie, ora 16:30 vor fi organizate ateliere artistice (pictat bannere - vă sugerăm să veniți cu materiale: pânză sau cartoane, vopsele sau spray, markere sau creioane), discuții și dezbateri cu invitați speciali, piesă de teatru cu tematică specifică realizată de ART Fusion, reciclare creativă, precum și alte activități creative înainte de a porni în marș la ora 18:30. Punctul de pornire este Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai, staţia de metrou Tineretului) și punctul de sosire Piața Universității. Au fost anunţate acţiuni similare în Cluj, Iaşi, Braşov, Timișoara, Bârlad, Satu-Mare, Ploiești și Târgu-Mureș.

La cel mai mare marş pentru acţiune climatică din istorie sunt așteptați să participe membrii Avaaz, organizaţii non-guvernamentale, dar şi simpli cetăţeni din toată lumea pentru a-și spune părerea în legătură cu schimbările climatice resimțite la nivel global.

Marșul este susținut de către: Coaliția pentru Mediu, Fundația Eco Civica, Fundația Terra Mileniul III, Activişti Fără Frontiere, Asociația Edelvais, România fără Ei, România Vie, Federația Bicicliştilor din România, Grupul de Intervenție Civică, Grupul Fără Fracturare, Greenpeace Romania, A.R.T. Fusion", anunţă organizatorii, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Etichete: Bucureşti, Capitală, climă, marş

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE