Maraton de alergare pe scări, sâmbătă, la SkyTowerSâmbătă, 25 octombrie, va avea loc cea de-a doua ediție a SKYRUN, cel mai mare maraton de alergare pe scări din România. Acesta se va desfășura, ca și anul trecut, în SkyTower – cea mai înaltă clădire din țară. La competiţie pot participa persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 ani.

Maraton de alergare pe scari, sambata, la SkyTower
Maraton de alergare pe scări, sâmbătă, la SkyTower

"Ne bucurăm să găzduim cea de-a doua ediție a SKYRUN și suntem convinși că acesta va deveni un eveniment de referință pentru București, la fel cum și SkyTower este o clădire emblematică pentru Capitală. Succesul înregistrat de ediția trecută, la care au participat 600 persoane, ne face foarte încrezători în reușita evenimentului de anul acesta, precum și în recurența acestuia de-a lungul anilor", a declarat Ruxandra Grinzeanu, director executiv SkyTower Building.

SKYRUN - 34 etaje, 119 metri înălțime, 680 trepte

Startul evenimentului se va da sâmbătă, 25 octombrie, la ora 12:00, de la parterul SkyTower, iar alergarea se va face până la etajul 34, la o înălțime de 119 metri, după urcarea a 680 trepte. Participanții vor urca cele 34 de etaje o singură dată și vor fi cronometrați cu ajutorul unor cipuri electronice, putând astfel să afle timpul realizat la finalul cursei.

Participanții se pot înscrie la 2 categorii, individual sau corporate, în schimbul unei taxe ce va fi donată către HOSPICE Casa Speranței, în scopul dotării cu echipamente medicale a noului centru de îngrijire paliativă din București.

"Datorită implicării organizatorului și a partenerilor, precum și a tuturor participanților din cadrul primei ediții a SKYRUN, am reușit să ajungem mai aproape de țelul pe care ni l-am propus, finalizând construcția centrului din București. Însă misiunea noastră nu se oprește aici; anul acesta fondurile strânse în urma competiției se vor îndrepta către dotarea și utilarea acestui centru, care va asigura tratamentul și îngrijirea a câtorva mii de pacienți afectați de boli incurabile", spune Patricia Pușchilă, Coordonator Fundraising București al HOSPICE Casa Speranței.

Maratonul de alergare pe scări se va desfășura în SkyTower, clădire emblematică pentru România, ce oferă o infrastructură unică în țară pentru o astfel de competiție. Beneficiind de o structură dublă de scări în sistem foarfecă, fiecare set de scări are o lățime de 180 centimetri. Pe viitor se dorește includerea clădirii SkyTower într-un circuit internațional de anvergură.
Startul celei de-a doua ediții a SKYRUN va fi dat de catre Toader Păun și Radu Constantinescu de la Europa FM.

SKYRUN 2014 este un eveniment organizat de SkyTower Building în parteneriat cu smartatletic și HOSPICE Casa Speranței. Evenimentul este susținut de Raiffeisen Bank, La Fantana, WorldClass și PowerBar.

24 ore de alergare pe verticală

Ediția de anul acesta a competiției aduce și un element inedit. Cu ocazia SkyRun 2014, în premieră națională, ultramaratonistul Gabriel Solomon va încerca stabilirea unui nou record de alergare pe verticală, timp de 24 ore.
Gabriel Solomon va da startul ediției a doua de SKYRUN, în data de 24 octombrie. Acesta va preda ștafeta participanților care vor lua cu asalt scările, în cea de-a doua zi, sâmbătă, 25 octombrie.

Maratonul de alergare de 24 de ore este primul eveniment de acest gen din România. Gabriel Solomon a alergat deja 24 de ore continuu pe bandă rulantă, însă acum este pregătit să ducă și mai departe provocarea, încercând să cucerească un nou record, alergând în cea mai înaltă clădire din România.

"Efortul lui Gabi ne demonstrează încă o dată că fenomenul de towerrunning capătă un mai mare nivel de acceptare și notorietate în țara noastră, ducându-ne astfel cu un pas mai aproape în eforturile de a înscrie SkyTower în circuitul internațional de towerruning. Ne bucurăm foarte mult să fim promotorii acestui fenomen și ne dorim ca atât acesta, cât și activitatea fizică, în general, să fie din ce în ce mai populare la noi în țară", a conchis Ruxandra Grinzeanu, director executiv SkyTower Building.

Mai multe detalii despre ce pregătesc organizatorii la această ediție SKYRUN aflați pe site-ul evenimentului: http://smartatletic.ro/skyrun/.

Etichete: concurs, concurs atletism, maraton, Sky Tower

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE