Maraton de căţărare indoor în BucureștiSâmbătă şi duminică, în Capitală se va desfăşura un eveniment inedit: un maraton de căţărare indoor. Este vorba despre Vertical Step Maraton, eveniment consacrat al sălii de escaladă Vertical Spirit, cea mai înaltă sală de escaladă din România (15,5 metri înălţime, cât un bloc de 4 etaje).

Maraton de catarare indoor in Bucuresti
Maraton de căţărare indoor în București

Organizat pentru prima dată în noiembrie 2009, pentru inaugurarea acestei săli de escaladă, evenimentul a devenit emblema celor de la Vertical Spirit şi s-a transformat într-o competiţie inedită pe scena escaladei din România, care a luat amploare de la an la an, scrie gsp.ro.

Vertical Step Maraton este în prezent cel mai mare eveniment de escaladă indoor din România, atragînd anual peste 100 de căţărători din întreaga ţară, dar şi din ţările învecinate.

Ediţia din acest an va fi una specială deoarece, cu această ocazie va fi inaugurat un nou perete de escaladă, cel mai spectaculos şi mai performant de pînă acum din ţara noastră, un perete la care echipa Vertical Spirit visa încă din 2009, de la deschiderea sălii. Acest perete face parte dintr-un proiect de mai mare amploare, care, atunci cînd va fi finalizat, va îndeplini condiţiile necesare găzduirii unor competiţii de nivel european şi mondial.

Vertical Step Maraton rămîne un festival dedicat căţărării, spiritului liber şi nonconformismului celor care practică acest sport. El se adresează tuturor celor pasionaţi de căţărare, începători sau avansaţi şi nu este nici pe departe un eveniment rezervat "elitei", adică sportivilor cu performanţe ridicate.

Chiar dacă cei care nu au practicat niciodată escalada nu pot participa la eveniment în calitate de concurenţi, dar sînt curioşi sau dornici să afle mai multe despre acest sport, sînt bineveniţi în calitate de spectatori. La probele finale (sîmbătă, 30 noiembrie, ora 18.00 şi duminică, 1 decembrie, ora 17.00) , în care vor evolua cei mai buni sportivi din ţară.

Detalii complete despre Vertical Step Maraton puteţi afla pe site-ul evenimentului: www.verticalstep.ro sau pe site-ul sălii de escaladă: www.verticalspirit.ro.

Citește și: Topul celor mai tari senzaţii din Bucureşti

Etichete: maraton

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h