MAREA ASFALTARE a GROPILOR din BUCUREŞTI. Când sunt programate lucrărileMAREA ASFALTARE a GROPILOR din BUCUREŞTI. Când sunt programate lucrările. Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a cerut miercuri în cadrul comandamentului de primăvară ca lucrările de asfaltare a gropilor să nu se realizeze în timpul zilei, ci noaptea sau în perioadele în care traficul nu este intens.

Marea asfaltare a gropilor din Capitala
Marea asfaltare a gropilor din Capitală
Foto: bucureştifm.ro

MAREA ASFALTARE a GROPILOR din BUCUREŞTI. Când sunt programate lucrările Mirela Ioniță, director general la Administrația Străzilor, a estimat că asfaltarea propriu-zisă a gropilor de pe străzile Capitalei va începe între 15 și 20 martie, până atunci realizându-se o astupare provizorie.

"Am început activitatea de astupare a gropilor încă din luna februarie, imediat ce zăpada ne-a permis acest lucru, am procedat la astuparea provizorie a acestor gropi (...), vom continua și în săptămâna aceasta, urmând ca de săptămâna viitoare să începem lucrările de asfaltare a gropilor și a tronsoanelor de drum, acolo unde situația o cere", a precizat ea în cadrul comandamentului convocat la sediul PrimărieiCapitalei pentru curăţenia de primăvară.

Astfel, Administratia Strazilor remediaza si inlocuieste elemente de mobilier urban (bolarzi) in urmatoarele zone: Calea Victoriei, bd. M. Kogalniceanu, bd. Regina Elisabeta, bd. Gh. Magheru, bd. Nicolae Balcescu, str. C.A.Rosetti, str. Maria Rosetti, zona Universitatii, str. N. Golescu, zona P-ta Unirii, Str. Ion Ghica. De asemenea, se vor igieniza pasajele rutiere si pietonale, se vor remedia sistemele de iluminat in pasaje, dar si elementele de siguranta rutiera (stalpisori, panouri, garduri directionale), se va reface semnalizarea prin ansamblu reflectorizant a pastilelor bordurate, se va remedia si inlocui semnalizarea verticala afectata de conditiile meteo (zapada) si se vor reface marcajele rutiere pentru trecerile de pietoni, precum si marcajele rutiere afectate prin lucrarile de reparatie a drumurilor.

MAREA ASFALTARE a GROPILOR din BUCUREŞTI. Când sunt programate lucrările Directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), Bogdan Tănase, a declarat la rândul lui că operațiunile de curățenie a parcurilor au început, luni, în Cișmigiu, unde au fost vopsite cele 600 de bănci.

"Dar aș vrea să știți că tot ce înseamnă mobilier urban va fi recondiționat în aceste două luni, cât va dura operațiunea de curățenie. Vom spăla toate aleile. Vom ieși și în afara parcului, în zonele adiacente", a spus el.

MAREA ASFALTARE a GROPILOR din BUCUREŞTI. Când sunt programate lucrările Benzile unice pentru mijloacele de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, a anunțat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a precizat că pentru început acestea vor fi marcate doar orizontal, "din vopsea", urmând ca mai târziu să fie instalați și stâlpii verticali. 

Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că există numeroase mijloace de transport în comun murdare și i-a cerut directorului RATB, Mihail Adrian, să anunțe calendarul programului de curățenie. Acesta a precizat că RATB a aprobat un program de îmbunătățire a aspectului vehiculelor și al stațiilor de tramvai, iar la finele lui februarie a început spălarea propriu-zisă a mașinilor.

Dan Grigore, director la Centrul de Protecție a Plantelor București, a anunţat că instituția a început deja tratamentele fitosanitare de primăvară pentru vegetația din Capitală.

"În special în parcuri am făcut tratamentele. Ne pregătim pentru campania de combatere a țânțarilor, suntem pe finalizarea procedurii de achiziție a substanțelor fitosanitare", a subliniat Dan Grigore.

MAREA ASFALTARE a GROPILOR din BUCUREŞTI. Când sunt programate lucrările

Etichete: Bucureşti, gropi bucuresti, marea asfaltare a gropilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE