Maria Grapini: "Un discurs al Papei de la Roma" m-a convins să rămân în politică atât cât voi trăiMaria Grapini, vicepreşedintele Partidului Conservator, spune că a avut momente în care a regretat că a intrat în politică, dar a decis să rămână în politică atât timp cât va trăi. Aceasta a declarat că a luat o asemenea decizie datorită "unui discurs al Papei de la Roma".

Maria Grapini
Maria Grapini
Foto: nasul.tv

Maria Grapini a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, răspunzând unei întrebări, că a avut momente în care a regretat că a intrat în politică, dar în cele din urmă a decis să nu renunţe.

"M-a liniştit definitiv şi am spus că rămân în politică atât cât voi trăi. A fost un discurs al Papei de la Roma în care spunea că ei nu pot face politică, dar cei care nu fac politică fac cea mai proastă politică pentru că ceea ce spun că ştiu să facă, inteligenţa, ideile nu şi le pot pune în aplicare stând la o parte şi lăsând pe alţii să facă politică proastă", a afirmat Maria Grapini, citată de Mediafax.

Ea a adăugat, răspunzând unei întrebări, că în politica românească sunt puţine elite, criticându-i pe cei care sunt "bine pregătiţi profesional, moral" şi nu se implică.

"Eu condamn elitele care se consideră elită şi nu vor să facă politică. Prin diferenţă, matematic vorbind, dacă oamenilor bine pregătiţi profesional, moral, le este teamă să intre, să se arunce în această activitate în care, e adevărat, eşti blamat, ţi se inventează câteodată multe lucruri, eşti expus, dar dacă nu îţi asumi acest lucru, atunci nu ai de ce să critici că ajunge ăla cu meserie auto în Parlament. Nu ai de ce să critici! Intră tu, elită!", a afirmat Maria Grapini.

Ea a mai spus că discursul politic românesc din prezent este unul "condamnabil", dar că nu i se pare corect ca "o categorie socio-profesională să fie blamată la grămadă".

Etichete: discurs, Maria Grapini, papa, politică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h