Maria Şarapova, SUSPENDATĂ doi ani pentru DOPAJFederaţia Internaţională de Tenis a anunţat, miercuri, faptul că Maria Şarapova, fost lider al clasamentului WTA, a fost suspendată pe o perioadă de doi ani, după ce a fost depistată pozitiv cu Meldonium, în urma unui test antidoping susţinut, la începutul anului, la turneul de la Australian Open.

Maria Sharapova
Maria Sharapova

Federaţia Internaţională de Tenis precizează că suspendarea sportivei de 29 de ani va începe de pe data de 26 ianuarie, atunci când rusoaica a mărturisit picarea testului antidoping. Maria Şarapova fusese inclusă în echipa olimpică a Rusiei, în speranţa că ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceasta va reveni în competiţii abia în luna ianuarie a anului 2018, scrie Mediafax.

La începutul anului, Maria Şarapova a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat public că a picat un test antidoping susţinut în timpul turneului de la Australian Open. Sportiva a fost depistată pozitiv cu Meldonium, substanţă care a fost inclusă de Agenţia Mondială Anti-Doping pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportiv, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv.

Meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

Etichete: maria sharapova, maria sharapova dopaj, maria sharapova suspendata, maria sharapova test antidoping

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h