Marian Munteanu: "Aş aproba o paradă gay, dacă aş fi primar". Atacul lui Petre RomanALEGERI BUCUREŞTI 2016. Marian Munteanu, candidat al PNL la Primăria Capitalei, contestat puternic de unele voci din societatea civilă, a vorbit, într-un interviu pentru Mediafax, despre planurile sale pentru Bucureşti şi a dat explicaţii în urma acuzaţiilor ce i-au fost aduse după nominalizarea în cursa pentru fotoliul de edil-şef.

Marian Munteanu
Marian Munteanu

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  În ceea ce priveşte soluţiile pentru Bucureşti, Marian Munteanu a fost întrebat, punctual, ce planuri are pentru traficul infernal din Capitală.

"Sigur că o să vin foarte curând... să ştiţi că am să preiau foarte mult din planurile deja gândite, pentru că s-a muncit în Partidul Naţional Liberal şi eu nu am de gând, niciodată în viaţa mea nu am de gând să resping ceva pe care l-a făcut altul şi dimpotrivă îi voi recunoaşte meritele. (...)

Ele nu sunt încă formulate la modul...dar traficul să ştiţi că este într-adevăr un obiectiv prioritar. Şi eu sunt bucureştean de-o viaţă întreagă, am maşină, circul cu maşina, circul cu mijloace de transport, ştiu ce înseamnă, ştiu că este o nebunie, ştiu că n-avem un sistem de dirijare a traficului, de corelare. Sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute, de la semaforizare, deci nu intru acum în detalii, dar să ştiţi că toate aceste aspecte sunt avute în vedere şi o să vedeţi că o să mă prezint cu ele la modul cel mai detaliat. Sigur această fază de două, trei zile, principalul efort este acela de a armoniza eforturile, deci, sigur, relaţia cu partidul, relaţia cu ONG – urile care se adună, discută, trebuie să mă întâlnesc cu...", a spus Munteanu.

Pe de altă parte, Marian Munteanu a fost întrebat cum se împacă credinţa sa cu nenumăratele comunităţi care trăiesc în Bucureşti şi dacă Primăria, condusă de primarul Marian Munteanu, ar da aprobare pentru o paradă gay, Munteanu a spus: "Da, dacă este ceva legal, de ce nu?(...) Dar de ce să mă deranjeze? Toţi cetăţenii, toţi avem drepturi. Eu am fost în viaţa mea un neobosit luptător pentru drepturi civile. Mie îmi place libertatea.

Şi dacă libertatea mea este importantă, să ştiţi că la fel de importantă este şi libertatea celorlalţi. Dar nu trebuie să facem confuzie aici, adică nu trebuie să spunem că domle, dacă eu vreau anumite lucruri ceilalţi nu trebuie să le aibă. Drepturile civile ale tuturor cetăţenilor trebuie respectate. Aşa este legea, ea se respectă.

Aaa, că eu poate, cetăţeanul Marian Munteanu, nu recomand anumite lucruri sau consider că, de exemplu, a milita în favoarea ateismului, să spunem, nu este bine, dar nu pentru că este ceva blamabil, să-l alergi pe ăla pe stradă, ci pentru că nu e este bine din punct de vedere uman, social, cultural, spiritual şi vin şi spun, mai bine să facem pe partea cealaltă, să încurajăm apropierea oamenilor de Dumnezeu.

Asta este o chestiune de opţiune a fiecăruia. Dacă cetăţenii unei comunităţi, fie ea sector, un oraş, ţara întreagă, au nişte opţiuni, ei sunt liberi să şi le manifeste, sigur, în condiţiile legii, absolut în mod paşnic, pentru că non-violenţa a fost linia vieţii mele şi credeţi-mă că, totuşi, în materie de non-violenţă cred că am putut dovedi în situaţii mai dificile puţin ce înseamnă să rămâi ferm pe poziţia asta şi să nu ripostezi chiar când alţii vin împotriva ta cu tot felul de lovituri, unele contondente material, altele ca cele pe care le discutăm uneori, prin articole şi alte lucruri. Din acest punct de vedere să ştiţi că eu nu numai că respect, eu încurajez drepturile cetăţenilor."

Citiţi tot interviul pe Mediafax.

Atacul lui Petre Roman

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Fostul premier Petre Roman a lansat duminică un atac extrem de dur la adresa lui Munteanu. Roman a spus, pentru Mediafax, că luările de poziţie ale lui Marian Munteanu arată „simpatia foarte puternică” a acestuia pentru mişcarea legionară, afirmând că, într- un articol din 1994, Munteanu îl numeşte pe I. G. Duca, figură emblematică a PNL, „asasin”.

Petre Roman atrage atenţia conducerii PNL că Marian Munteanu, într-un articol din aprilie 1994 susţine că "nu putem vorbi despre asasinatele comise de legionari dacă nu vorbim despre asasinul Ion Gheorghe Duca".

Din tot ceea ce a apărut, este un articol din aprilie 1994 în care Marian Munteanu spune în felul următor "nu putem vorbi despre asasinatele comise de legionari dacă nu vorbim despre asasinul Ion Gheorghe Duca".. Ori, pentru PNL Ion Gheorghe Duca este o figură nu numai luminoasă, dar şi fundamentală. A fost doctrinarul principal al PNL, un om care a fost promovat în liberalism de către brătieni. A fost, în acelaşi timp, ministru, asasinat într-un mod bestial de către legionari. I. G. Duca văzând care sunt opţiunile politice ale legionarilor a scos în afara legii acest partid", a mai spus Petre Roman.

Replica lui Munteanu

Marian Munteanu a declarat, duminică, pentru Mediafax, că acuzaţiile care îi sunt aduse de Petre Roman au fost scoase din context, susţinând că era vorba despre o pledoarie istorică legată de nişte deţinuţi politici şi că şi-ar fi dorit ca Petre Roman să poarte mai întâi o discuţie cu el.

„Îmi pare rău că domnul Petre Roman nu a dorit să aibă o discuţie cu mine mai întâi despre aceste lucruri. I-aş fi spus fără îndoială că lucrurile acolo sunt scoase dintr-un context, nu este vorba despre a lua apărarea unor fapte reprobabile, nici nu este cazul. Era doar o pledoarie, o chestiune istorică, legată de nişte deţinuţi politici, în situaţia respectivă şi în nici un caz nu este vorba despre a susţine lucruri reprobabile", a declarat Marian Munteanu.

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a reacţionat, spunând că în primul Birou Permanent al PNL, de faţă cu Marian Munteanu, îşi va spune părerea cu privire la acuzaţia pe care acesta i-a adus-o lui I. G. Duca pe care l-a numit "asasin".

Blaga: Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la Munteanu

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că nu vede de ce PNL ar trebui să îi retragă susţinerea lui Marian Munteanu, în cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că acuzaţiile care i se aduc lui Munteanu sunt lipsite de dovezi.

"Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Sunt oameni care o critică. Noi suntem foarte atenţi la toate criticile, cu mici observaţii. Pe de o parte vedem că este criticat de colegi din societatea civilă (...), pe urmă este acuzat de tot felul de lucruri fără dovezi", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă la Iaşim citat de Mediafax.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Marian Munteanu, marian Muntenau primaria capitalei

0/1 COMENTARII
Colectionarii de Stiri
18 Apr 10:59
+0
VOTURI
-0
Incercand sa isi atraga cat mai multi votanti care sa se identifice cu el, personajul Marian Munteanu a fost sfatuit, probabil, sa imite pe cei ce sunt modelele celor mai importante subiecte statistico-sociologic.
Este Marian Munteanu un Erou cu personalitate multipla sau un imitator?
http://colectionariidestiri.blogspot.ro/…/erou-cu-personali…

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE