Marian Munteanu, VALIDAT de PNL pentru a candida la Primăria Capitalei. Legătura cu Virgil MăgureanuCandidatura lui Marian Munteanu a fost validată, marţi seară, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Votul a fost unanim. Munteanu a declarat că este onorat să fie candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, catalogând decizia partidului drept un act de curaj. El a adăugat că este profund legat de bucureşteni, alături de care a trăit "cele mai tulburatoare momente din viaţa mea". Munteanu a dat explicaţii şi despre relaţiile cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu.

Marian Munteanu
Marian Munteanu

Biroul Politic Național (BPN) al PNL a validat în unanimitate candidatura lui Marian Munteanu pentru funcția de primar general al Capitalei.

Singurul care s-a abţinut de la vot a fost Mircea Ionescu Quintus. Preşedintele de onoare al PNL a explicat că abţinerea sa a fost "împotriva conducerii", pentru că liberalii ar fi trebuit să aibă un plan de rezervă, şi nu împotriva fostului lider al studenţilor.

"Nu m-am abținut în privința alegerii dl Marian Munteanu, pe care îl cunosc și care, după părerea mea, este o legendă a Bucureștiului, ci m-am abținut în privința conducerii partidului din care fac parte, că nu am fost pregătiți pentru șocul de ieri. Am fost luați prin surprindere. S-a găsit soluția aceasta, dar un om politic trebuie întotdeauna să aibă un plan de rezervă și noi nu l-am avut și abținerea a fost în privința mea și a conducerii", a spus Mircea Ionescu-Quintus. El a afimat Marian Munteanu este o variantă bună de candidat. "Una mai bună ca asta nu se putea găsi", a declarat Quintus.

"Sunt convins că o să am sprijinul partidului (...) Împreună cu toţi membrii PNL, sperăm să aducem un nou început pentru Bucureşti, să se mândrească cu el nu doar bucureştenii, dar toţi românii. Avem nevoie de o Capitală românească, total reprezentativă.", a declarat şi Marian Munteanu, la finalul şedinţei.

Munteanu a precizat că este "un act de curaj şi de responsabilitate" şi a mulţumit conducerii PNL pentru încrederea pe care i-a acordat-o prin această candidatură şi pentru a duce acest mesaj mai departe.

LEGĂTURA CU VIRGIL MĂGUREANU

Marian Munteanu a fost întrebat de jurnalişti despre relaţiile cu fostul şef al SRI,Virgil Măgureanu În anul 2000, Marian Munteanu a fost desemnat candidat la preşedinţie de Partidul Naţional Român, condus de Măgureanu.

"Am discutat foarte puţin. Pentru că acolo era o echipă politică. Eu personal am avut negocieri cu dânşii pentru că am sperat să poată fi oprit domnul Ion Iliescu, care candida la Preşedinţia României. Din păcate, dânşii au văzut altfel lucrurile şi nu am avut posibilitatea unei coperări.

Repet, sunt totuşi o persoană care vine din societatea civilă şi vă rog să mă credeţi că ştiu să-mi menţin punctele de vedere şi să mi le apăr. Din acest punct de vedere, mulţi politicieni nu sunt foarte relaxaţi în ceea ce priveşte relaţia cu mine, aşa cum, în general, politicienii nu sunt relaxaţi în relaţia cu societatea civilă. Însă sper ca de data aceasta chiar să fie un nou început.

Repet, o să dau toate explicaţiile necesare cu privire la orice este legat de trecutul meu, de biografia mea, de activitatea mea. Dar vrea să fiţi siguri că nu este nimic şi nu există nimic în activitatea mea civică, profesională, culturală, ştiinţifică, social-politică de care să-mi fie ruşine sau care să poată constitui un element de natură a aduce prejudicii de imagine, de credibilitate şi aşa mai departe", a spus Marian Munteanu.

În anul 2000, Partidul Naţional Român, condus de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, l-a desemnat pe Marian Munteanu candidat la Preşedinţie. După ce iniţial a acceptat, fostul lider al studenţilor şi-a retras candidatura. După mineriada din 13-15 iunie 1990, atunci când a fost bătut de mineri şi a stat câteva zile în comă, Marian Munteanu îl acuzase pe Virgil Măgureanu de reprimarea violentă a manifestaţiei populare din Piaţa Universităţii.

În şedinţa conducerii PNL,  liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a prezentat, argumentele pentru susţinerea lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, afirmând că fostul lider al studenţilor este cel mai bun candidat pe care liberalii pot să îl alinieze în lupta cu PSD.

''Evenimentele de ieri au schimbat dramatic modul în care organizaţia PNL Bucureşti trebuie să evolueze în contextul alegerilor locale. Dacă până ieri nu era nici un fel de preocupare cu privire la modul în care ne continuam campania, ieri, prin retragerea candidatului nostru (...) am fost puşi în faţa unor decizii foarte importante. Până ieri, nici eu, nici colegii nu am avut alte opţiuni decât să mergem pe o soluţie politică a acestei candidaturi. Din păcate evenimentul de ieri a readus în discuţie o problemă reală la nivelul societăţii, respectiv fractura de credibilitate dintre public, electorat şi mediul politic, în general. A readus în discuţie nevoia de a da un răspuns cerinţelor formulate de electorat, exprimate în nenumărate rânduri, în stradă'', a susţinut Predoiu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, înainte de a-l invita să ia cuvântul pe Marian Munteanu.

Predoiu a afirmat că ''momentul dramatic'' – retragerea lui Orban din cursa pentru Primăria Capitalei – i-a făcut pe liberali să aleagă un candidat din partea societăţii civile.

Marian Munteanu a participat, marţi seară, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde va fi validat drept candidatul partidului la Primăria Capitalei. 

"Simpla invocare a mea în aceasta discutie este o onoare pentru mine. Am un respect deosebit pentru PNL - un mare partid al istoriei noastre- şi văd în această posibilitate o deschidere până acum în istoria politică recentă faţă de societatea civilă. Văd un început al unui parteneriat între un partid, PNL, şi organizaţiile societăţii civile care să ducă la o primenire reală a vieţii noastre politice. Este un act de curaj, un act de responsabilitate. Vă mărturisesc că sunt profund legat de bucureşteni, poate cele mai tulburatoare momente din viaţa mea le-am trăit în acest oraş, alături de bucureşteni, împreună cu ei.", a transmis acesta, înainte de şedinţă.

Marian Munteanu va candida din partea PNL la Primăria Capitalei. Fostul lider al studenților din Piața Universității a fost propus oficial, marţi, de conducerea liberală pentru a intra în cursa electorală din Bucureşti. Munteanu este al treilea candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, după ce Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au decis să se retragă. 

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri locale 2016, Marian Munteanu, PNL

0/3 COMENTARII
Secundarul General
13 Apr 07:39
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul are nevoie de un primar pe care sa-l duca mintea sa rezolve problemele grave ale Bucurestiului (santiere nefinalizate de ani de zile, transport in comun pe butuci, aglomeratie, mizerie, haos in aparatul administrativ). Indiferent ce partid l-ar sustine. Daca se continua cu politruci incompetenti si hoti, orasul asta se va prabusi complet, va ajunge o ruina totala, precum cele din America Latina.
alex
13 Apr 06:23
+0
VOTURI
-0
PNLul demonstreaza din nou ca e un partid de 2 lei. Din tot partidul ala l-au gasit numai pe asta? Manageri capabili nu au? Probabil va nici nu vor sa castige primaria capitalei.
Cris
12 Apr 21:36
+0
VOTURI
-0
O astfel de propunere inepta va urca, gratut, saci in carul Gabrielei Firea. Si va castiga, din nou, PSD-ul... Nu v-ati saturat ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE