Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, află miercuri dacă scapă de arestul preventivÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă miercuri solicitarea lui Marian Vanghelie, de înlocuire a arestului preventiv.

Vanghelie, catre Ponta din inchisoare:Prin mezalianta cu Generalul Oprea, sacrifici destinul politic
Vanghelie, către Ponta din închisoare:Prin mezalianța cu Generalul Oprea, sacrifici destinul politic
Foto: radu-tudor.ro

Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, aminteste Hotnews.ro.

"In perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte", sustine DNA. 

'Comisionul' respectiv a fost platit de catre omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii. 

"Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de catre omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", arata DNA. 

Anchetatorii au constatat ca o parte a 'comisionului' a fost platit prin cedarea a doua imobile noi in favoarea unor persoane apropiate edilului. 


Etichete: arest vanghelie, Sectorul 5, Vanghelie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE