Se introduce sens unic pe bulevardele Capitalei: C. Dorobanţi, B. Văcărescu şi Bd. Ferdinand. VEZI HARTADirecţia de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei a realizat, miercuri, o primă prezentare a proiectului de reorganizare a circulaţiei din Bucureşti în cadrul Comisiei de Urbanism. Potrivit acestuia, pe mai multe bulevarde şi străzi din Capitală se va circula în viitor pe sens unic. Scopul este acela de a se evita formarea ambuteiajelor în anumite zone din Bucureşti.

Unde se introduce sens unic

Astfel, pe Calea Floreasca se va introduce sens unic pe direcţia intersecţia cu Stefan cel Mare - zona de Nord a Capitalei, până la intersecţia cu strada Glinka. Pe porţiunea cuprinsă între strada Glinka şi intersecţia cu Șos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai că pe cealaltă direcţie, adică Nord-Sud. Strada Glinka va deveni şi ea arteră cu sens unic, pe direcţia Calea Floreasca - Barbu Văcărescu.

Pe Calea Floreasca va fi permisă circulaţia în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri şi maşinile de intervenţie 112. "Vor fi trei benzi cu sens unic destinate tuturor autovehiculelor şi o bandă pe sens invers destinată strict autobuzelor, taxiurilor şi mijloacelor de intervenţie", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, şeful Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Bulevardul Barbu Văcărescu va deveni şi el unul cu sens unic. Astfel, de la intersecţia cu Bd. Lacul Tei, circulaţia se va desfăşura în sens unic pe direcţia spre Nord, până la intersecţia cu Șos. Pipera. Tot pe Bd. Văcărescu va fi modificată şi linia de tramvai. "Vrem să mutăm linia de tramvai de pe mijlocul străzii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate lângă trotuar. Va fi realizat şi un peron înverzit", a explicat directorul Ion Dedu.

Tot pe sens unic se va circula şi pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toată lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe direcţia intersecţia cu Doamna Ghica - Barbu Văcărescu.

Schimbări se vor produce şi în centrul oraşului. Astfel, Calea Dorobanţilor va deveni stradă cu sens unic. Noile modificări vor fi implementate însă doar pe o porţiune a arterei. Astfel, pe segmentul cuprins între Șos. Ștefan cel Mare şi Piaţa Al. Lahovary se va circula pe sens unic pe direcţia către Piaţa Romană.

"La Calea Dorobanţi trebuie văzut ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun. Dacă va fi sens unic şi traseul RATB va trebui modificat şi atunci trebuie să fim foarte atenţi", a spus preşedintele Comisiei de Urbanism, Sorin Gabrea.

Și pe Bd. Pache Protopopescu şi Șos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins între Piaţa Pache Protopopescu şi intersecţia cu Șoseaua Pantelimon. Pe această porţiune se va circula doar pe sensul dintre Piaţa Protopopescu către Șos. Pantelimon.

Circulaţia va fi modificată şi bd. Ferdinand. Astfel, de la intersecţia cu Șos. Mihai Bravu până la Piaţa Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula şi pe Șos Pantelimon (începând cu intersecţia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului şi se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulaţie admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Noul plan de reorganizare a circulaţiei din Capitală este deocamdată în faza de proiect şi cuprinde mai multe zone din Capitală. Deocamdată s-au finalizat soluţiile doar pentru o parte dintre zonele cuprinse în proiect. Documentul va mai fi discutat în Comisia de Urbanism şi în săptămnile următoare.

Etichete: barbu văcărescu, Calea Dorobanţi, Calea Floreasca, realitatea, sens unic

0/0 COMENTARII
sanchez
17 iun 00:42
+0
VOTURI
-0

Solutia finala ; mai lasati masinile pe acasa , foositi bicla, motoru', taxi, troleu, tramvai , metrou...aaaaaaa

gigi
19 iun 11:28
+0
VOTURI
-0

Si mergi tu cu mine trei zile asa?

Unii mai ducem copii la gradinita, mai avem truse de scule, etc.

gaudi
15 iun 20:50
+0
VOTURI
-0

la piata Dorobanti e o zona de conflict ca multe altele in Bucuresti. Un sens giratoriu ar rezolva toate problemele. Bafta

chiareu
14 iun 20:49
+0
VOTURI
-0

Ce e mai nasol e ca tot noi o sa ne scoatem ochii in trafic, in loc sa-i scoatem pe cei care trebuie.

AP
14 iun 17:30
+0
VOTURI
-0

As vrea sa o vad si pe asta ... ca pe Bd Lacul tei circula tramvaiele 16 si 36 ... in ambele sensuri. Multa si sinele de tramvai ? :))

IoPo
14 iun 14:56
+0
VOTURI
-0

In titlu si in restul stirii dati toate masurile ca sigure, iar la final ne spuneti ca este "doar in faza de proiect"...Pai proiectul asta mai are multe pana sa se aprobe si sa fie implementat in forma asta.M-am saturat sa tot vad ca in urma unor proiecte, voi dati stiri de tipul: "asa va arata Bucurestiul".

viki
14 iun 12:30
+0
VOTURI
-0

Cu atatea schimbari marete, eu care locuiesc in cartierul aviatiei pe unde mai ajung in piata gemenii dc aveam numai sensuri unice? pana acum mergeam oe calea floreasca stefan cel mare polona dacia.

moise333
14 iun 23:26
+0
VOTURI
-0

iti cauti servici pe langa casa! (sic!).

GhP
14 iun 12:24
+0
VOTURI
-0

Daca tot sunt dornici de sensuri unice, atunci sa faca si la pasajul de pe Barbu Vacaescu intersectie cu Pipera.Acest pasaj este o mega cheltuiala sa treaca dimineata si seara masinile bashtanilor din Pipera, iar drumul principal al muritorilor de rand de sub pasaj este oprit la stopuri interminabile.O alta hotie facut de 'destepti' pentru Prosti!

bucur
14 iun 11:19
+0
VOTURI
-0

transport in comun la bordura,desfiintate in mare parte tramvaiele(reminiscenta sovietica)si inlocuite cu autobuze sau troleybuze moderne- veziConstanta B-dul Lapusneanu_ pe unele artere :giurgiului,Vacaresti etc.desfiintate total.

bebe
14 iun 11:53
+0
VOTURI
-0

Tramvaiele sunt reminiscenta sovietica? Inseamna ca toata Viena sau Budapesta au o gramada de reminiscente din astea. Nu ai cum sa compari Bucurestiul cu Constanta

moise333
14 iun 23:24
+0
VOTURI
-0

ce zici???? cea mai renumita strada din Zuerich are tramvaie pe MIJLOC!!!! care tramvaie ajung fix pana in centrul financiar al europei (lumii?)

5nl7nl
14 iun 11:18
+0
VOTURI
-0

Solutia sensurilor unice e buna daca se aplica unde trebuie.

Sa faci sens unic pe strazi care au 2 benzi pe sens arata retard.Vreti solutii? Poftim:

1. Scoateti tramvaiele acolo unde nu se pot asigura 2 benzi pe sens + tramvai.

2. Inlocuiti-le cu troleibuze. Viteza medie de 2 ori mai mare.

3. Cu solutia 2 scutiti si cladirile din proximitate de la socuri

Ex: Lizeanu, Viitor, Lascar, Mosilor Vechi

4. Sensuri unice (pe anumite strazi in functie de trafic) acolo unde nu se pot asigura 2 benzi de circulatie pe sens.

5. Restrictiorea parcarii pe ambele parti ale carosabilului pentru cazul 4.

(Degeaba faceti strazi unice daca se va parca pe ambele parti. )

Adunati propunerile de mai sus si vedeti cate sensuri obtineti si cum se fluidizeaza traficul.Stima.

EU
14 iun 10:38
+0
VOTURI
-0

Pai mai tampitii lumii!! si la sunsurile unice de pe Vacarescu, respectiv Floreasca....cum se mai ajunge la Stefan cel Mare? doar prin piata Victoriei sau pe Colentina? narozi mai sunteti! buni proiectanti mai are orasul asta!

dap
14 iun 14:04
+0
VOTURI
-0

Pai ramane dorobanti cu 5 benzi, nu-ti ajung?

Cris
14 iun 10:26
+0
VOTURI
-0

Pache si Ferdinand cereau de mult treaba asta. Dar pe Carol va ramane aceeasi nebunie.

Mang(a)
14 iun 10:24
+0
VOTURI
-0

Pasajele rutiere nu rezolva problemele de trafic, ci incurajeaza si mai mult traficul, atrag alti participanti, cresc traficul, implicit aglomerarea si poluarea orasului. Orasele civilizate din Vest nu mai construiesc pasaje si prostii din astea in oras, ci cauta sa scoata cat mai mult din trafic in afara orasului. Numai oprica,reales la congres, vrea trafic in Bucuresti.

Godfroid
14 iun 09:47
+0
VOTURI
-0

Si ma rog de ce ti se pare o prostie? In toate orasele civilizate din lumea asta, traficul rutier e bazat pe "sens unic". Astfel se evita aglomeratii, ambuteiaje, accidente, etc.

Ideea e excelenta si f tarzie, dar sper sa se puna in practica in urma unei analize f atente. Tot traficul din Bucuresti trebuie regandit.

costel
14 iun 15:35
+0
VOTURI
-0

Te-ai gandit ce o sa fie la intersectia Calea Floreasca cu Glinka ?Numai o comisie de handicapati poate sa gandesca ca accesul pe Calea Floresca dinspre Nord se opreste intr-o strada !!!!ce faci din intersectia cu Glinka ?Asta este ca si propunerea ca circulatia din Piata Romana sa se faca fara stop ci doar pe baza sensului giratoriu

d
14 iun 09:46
+0
VOTURI
-0

E o idee buna

zzz
14 iun 09:21
+0
VOTURI
-0

O alta prostie pe care tot noi o vom plati!

popescu
14 iun 09:44
+0
VOTURI
-0

pai daca ai idei mai bune, de ce nu le spui, poate cineva le vede si se inspira din ele?daca suntem buni numai sa criticam, ne meritam soartaeu vin zilnic in Pipera si chiar cu noul pasaj construit tot nu s-a rezolvat mare lucru cu traficul

tramvai
14 iun 10:51
+0
VOTURI
-0

Bine ca esti tu "dashtept". Uita-te in tari mai avansate ca a noastra. Vei descoperi ca ai slabe cunostinte generale si o gura prea mare pentru ce oferi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h