Piaţa Unirii se va schimba radical. Piaţa Victoriei, Universităţii şi Hala Matache vor fi reamenajatePiaţa Unirii va deveni nod intermodal de transport:  "Va fi un adevărat nod intermodal acolo. Va exista şi o linie de tramvai care va traversa Piaţa Unirii şi va face legătura între Bd. Regina Maria şi Calea Călăraşi", a precizat Gheorghe Pătraşcu.

În viitor, Primăria vrea să schimbe în Piaţa Unirii şi zona verde şi pietonală. Astfel se propune legarea parcului din centru de zona de vest, spre Palatul Parlamentului. Proiectul se leagă astfel de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) în care se propunea transformarea zonei centrale a Bulevardului Uniri, cuprins între piaţă şi Palatul Parlamentului, mai exact cea cu fântânile, în zonă pietonală. “Mutăm Bulevardul Unirii de pe centru pe margine. Zona centrală, unde acum circulă maşinile va deveni pietonală, iar maşinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele”, a precizat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Astfel, zona fântânilor arteziene, de la Piaţa Unirii la Piaţa Constituţiei va fi transformată în zonă strict pietonală. În PIDU se propune transformarea întregii zone în una de entertainment. Piaţa Constituţiei va fi transformată în spaţiu pentru spectacole, cu infrastuctura necesară pentru astfel de funcţiuni. În plus, sub piaţă va fi construită o parcare subterană cu 869 de locuri de parcare.

Piaţa Victoriei, piaţă publică amenajată ca la Luvru

Primăria Capitalei vrea să transforme Piaţa Victoriei în piaţă publică, prin creşterea spaţiului dedicat pietonilor şi reducerea celui destinat traficului rutier. "Va fi dotată cu mobilier urban, vom amplasa acolo şi un monument de for public, iar clădirea Guvernului va fi scoasă în evidenţă. De asemenea, zona celor trei muzee, Antipa, de Geologie şi Muzeul Țăranului Român, va fi transformată într-un pol muzeistic de mare atracţie", a precizat pentru B365.ro, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Una din sursele de inspiraţie pentru schimbările din Piaţa Victoriei este capitala Franţei şi mai ales celebra piramidă de sticlă de la Muzeul Louvre. “Reamenajarea Pieţei Victoriei va fi realizată după modelul Muzeului Louvre din Paris. Legătura între cele trei muzee din Piaţa Victoriei se va realiza pe dedesubt. Va fi construit şi un hol subteran cu luminatoare (n.r. acoperişuri transparente). Și circulaţia rutieră va fi uşor modificată în zonă. Soluţia finală va fi decisă în urma concursului”, a mai precizat arhitectul-şef.

Holul subteran ce va asigura legătura între muzee (Muzeul Țăranului Român, Antipa şi Muzeul de Geologie) va fi realizat în zona de nord a pieţei, la intrarea pe Șos. Kiseleff.

Amenajări urbanistice în faţa Teatrul Naţional şi la Facultatea de Arhitectură

Piaţa Universităţii va intra şi ea într-un proces de reamenajare. Primăria Capitalei a organizat deja un concurs de soluţii pentru amenajarea zonei de deasupra parcării subterane ce se construieşte în prezent. Lucrările pe acest segment ar trebui să înceapă în această primăvară, având ca termen de finalizare vara acestui an.

În acest an, municipalitatea vrea să lanseze noi concursuri de soluţii şi pentru amenajarea zonelor din faţa Teatrului Naţional, a Facultăţii de Arhitectură şi în apropierea Spitalului Colţea.

"Piaţa Universităţii va fi dotată cu mobilier urban, monumentele şi obiectele de cultură vor fi scoase în evidenţă prin instalaţii de iluminat arhitectural şi vor fi amenajate zone de relaxare. Vom studia şi Parcul Colţea să vedem ce lucrări ar fi necesare", a explicat arhitectul-şef.

În faţa Facultăţii de Arhitectură va fi reabilitată fântâna arteziană. Tot acolo, se are în vedere şi amplasarea  unui monument. În faţa Teatrului Naţional, primăria ia în considerare îndepărtarea cadrului de la monumentul "Caragialiana". Detaliile amenajării vor fi stabilite însă în urma concursului de soluţii.

Piaţa Matache - spaţiu comercial cu tentă tradiţională

Odată cu finalizarea lucrărilor la Diametrala Nord-Sud Buzeşti-Berzei-Uranus, municipalitatea va reamenaja şi Piaţa Matache. Hala Matache va rămâne şi ea pe amplasamentul actual. "Se va organiza un concurs de soluţii pentru Piaţa Matache, să fie mai prietenoasă. Va fi reamenajată ca spaţiu comercial cu tentă tradiţională pentru a se reveni la spiritul locului", a explicat arhitectul-şef al Capitalei.

Primăria a prevăzut în bugetul pentru 2012 aproape 100.000 euro pentru consultanţă în elaborarea temelor de concurs, dar şi pentru concursurile de soluţii pentru amenajarea pieţelor din Capitală.

Etichete: Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, realitatea

0/0 COMENTARII
Andrei
06 apr 14:13
+0
VOTURI
-0

Da da, hai X, muie Y.Inca n-ati inteles ca indiferent pe cine votam tot noi pierdem?Sau avem ADD la nivel de natiune?

tazywebdesign
04 apr 15:22
+0
VOTURI
-0

Ar fi o idee buna pentru un tramvai care sa traverseze Piata Unirii asa cum circula pe vremuri. Dar cred ca mai avem de asteptat pana atunci.

pop
03 apr 21:07
+0
VOTURI
-0

Doamne, in ce hal arata Piata Universitatii cu stangile alea negre. Sariti, salvati capitala!

dfgfg
03 apr 21:00
+0
VOTURI
-0

Puteti sa il pupati voi in cur pe Progoana gunoierul de servici al PDL, dar Oprescu este cel mai bun primar pe care l-a avut Bucurestiul dupa revolutie, de departe! L-am votat pe Oprescu si o sa il mai votez!

adi
03 apr 19:30
+0
VOTURI
-0

in sfarsti se mai fac si lucruri bune, si le mai si pasa, este foarte bine, mult spor.

Laurentiu
03 apr 18:26
+0
VOTURI
-0

E un agramat p-aici ce-si tot schimba numele si comenteaza pro PDL ( cum altfel ? :)) ) de te prapadesti de ras.

Daca singurii vostri sustinatori sunt de teapa astuia, vati ars ! :)) Pierdeti rau !

gabi
03 apr 18:24
+0
VOTURI
-0

tot raul spre bine, incep din ce in ce mai mult sa se faca si lucruri bune , chiarma bucur ca se mai intampla si acest lucru. Ma bucur foarte mult acest lucru....

andu
03 apr 18:04
+0
VOTURI
-0

tot raul spre bine, incep din ce in ce mai mult sa se faca si lucruri bune , chiarma bucur ca se mai intampla si acest lucru.

carmen
03 apr 17:44
+0
VOTURI
-0

este minunat faptul ca parca in ultima vreme incep sa se faca lucruri bune si cum trebuie, ma bucura acest fapt.

dee
03 apr 17:19
+0
VOTURI
-0

este foarte bine ca se mai intampla si lucruri bune, este din ca din ce in ce este mai bine.

kiki
03 apr 16:29
+0
VOTURI
-0

ma bucur ca inca se mai intampla lucruri bune si mai face cineva ceva.

costel
03 apr 17:00
+0
VOTURI
-0

CE ????

Ing.
03 apr 16:21
+0
VOTURI
-0

Începe campania, încep să curgă ,,promisiunile" (adică minciunile). Punem pariu că nu se va face nimic? De fapt, sunt aproape sigur că Oprică o să mai prindă un mandat, că e bun la dat din gură (şi cam atât, din păcate).

cata
03 apr 16:06
+0
VOTURI
-0

este o idee foarte buna, ma bucur ca se mai intampla si lucruri bune.

otilia
03 apr 15:44
+0
VOTURI
-0

ma bucur ca le voor face, este un lucru bun ceea ce vor sa faca, felicitari.

costel
03 apr 17:08
+0
VOTURI
-0

CE???

luana
03 apr 14:45
+0
VOTURI
-0

sa se schimbe la fataa, pentru ca mereu este loc de mai bine si de mai frumos, imi place ceea ce vor sa faca.

Dan Damian
03 apr 14:31
+0
VOTURI
-0

Nicusor Dan este interfata cu care Udrea se doreste la conducerea Bucurestilor.

E de notorietate sponsorizarea ONG-urilor lui Nicusor Dan de catre Ministerul Dezvoltarii condus de catre Elena Udrea, dar si actiunile comune in justitie contra lui Oprescu.

Pe cine credeti ca prostiti, stimabililor ?Nicusor Dan e sinonim cu PDL.

ioana
03 apr 14:20
+0
VOTURI
-0

este un lucru bun ca vor fi schimbate, sper sa le faca din ce in ce mai frumoasa, ca asa este normal.

xyz
03 apr 13:42
+0
VOTURI
-0

proiectele astea le-am tot auzit. inclusiv pe acest site s-a scris de mai multe ori de reamenajarea pietii universitatii. asteptam sa se si intample ceva, ca de astfel de stiri de viitoare proiecte, auzim zilnic dar nu se intampla nimic. tot cu aceleasi trotuare pline de masini, aceiasi mizerie, aceleasi cladiri darapanate, nerenovate de zeci de ani. sunt f multe de facut ca bucurestiul sa rate ca un oras european.

dr. mengele
03 apr 12:54
+0
VOTURI
-0

se repeta istoria de acum 4 ani. atunci oprescu a promis autostrazi suspendate si parcuri pline de caprioare. Acum a mai avansat, ne arata poze si prezentari despre cum va fi bucurstiul peste enspe mandate.

In realitate nu a facut decat sa se mandreasca cu ce au fcut altii, singurele lui realizari fiind ceasurile de aur, pizele, mosi craciunii si cresterea exponentiala a cainilor vagabonzi.

Nu stiu daca prigoana sau nicusor sunt mai buni, insa cu siguranta ca oricare dintre ei va fi mai bun decat actualul "edil".

dan
03 apr 12:51
+0
VOTURI
-0

Oricine vine la primarie e mai bun decat nulitatea de Oprescu !!!

Rocky's Dad
03 apr 12:02
+0
VOTURI
-0

Bucureşteni, salvaţi oraşul de mafia imobiliară care vrea să distrugă tot! Salvaţi-l din mâna incompetenţilor, penibililor, caraghioşilor care se visează viitori edili! Alegeţi singura opţiune cinstită şi logică:Votaţi-l pe Nicuşor Dan!

Dan Damian
03 apr 14:29
+0
VOTURI
-0

Nicusor Dan e mana lunga a lui Udrea.

Mai termina cu reclama mincinoasa.

Toti stiu asta !

Gata cu ciuma USL
03 apr 11:24
+0
VOTURI
-0

Oprescu, nu mai conteneste sa minta!

Oprescu, a trecut de la "suspendate" la Luvru!

Sa recapitulam.

-acest bandit, n-a facut nimic in 4 ani

-acest bandit, a furat prin firmele lui, toate licitatiile si a executat cele mai proastre lucrari cum ar fi: Arena, Pasajul Basarab, strazile

-acest bandit, a ruinat spitalele din Bucuresti tot prin firmele pe care le are impreuna cu fosta sotie-securista, in afacerile cu medicamente

-acest bandit a distrus si a tinut Caputala in toti acesti ani, prostind electoratul prin cel mai banal mod- aparitii la tv pozand ca un smecher de cariter- dand senul ca ar fi om din popor!!! El fiind un comunist si fiu de securist, rupt de realtatea si problemele Capitalei!

fg
03 apr 12:38
+0
VOTURI
-0

atunci sa-l votezi pe gunoier in iunie!!!sa vedem el ce o sa-ti faca!!!

unu
04 apr 06:43
+0
VOTURI
-0

ai uitat sa spui ca acest bandit isi umple buzunarele halatului de la tristii de ong-isti de fiare. Ca sa-i tina pe strazi si in felul asta sa poata exista aceste ong-uri parazite.

costel
03 apr 11:20
+0
VOTURI
-0

BUCURESTENI TREZITI_VA !!!! Sorinel -Gazonel trebuie sa fie un peronaj de trista amintire ! Veniti la vot si votati pe cine doriti dar numai pe el NU!!!

chevy
03 apr 14:05
+0
VOTURI
-0

ce mah frustratilor va dau PD-Lacii ordine sa umpleti comentarii impotriva lu' oprescu.care e norma pe zi?oprescu VOTAT!

Anca
03 apr 09:33
+0
VOTURI
-0

Incompetentul de Oprescu nu e in stare sa scoata chioscurile di tiganii din piata Unirii Romana si Universitatii si face plan integrat de dezvoltare urbana...:)))))))))))))) lesin de ras

salvati bucurestiul
03 apr 09:06
+0
VOTURI
-0

de acest pesonaj sinistru, oprescu. Gata, a inceput iar sa toarne minciuni la prostime,si-a pus aparatul de propaganda in functiune. Toate fufele alea de la et. 1 al primariei...stau pe site-uri si baga vrajeala ca lui oprescu ii se pun piedici, ca e cel mai cinstit ..etc Toata lumea stie ca nu trece nimic de fiu-su, oprescu jr., care e tatuc in bucuresti...nu mai vorbim de scoruri astronomice. Da-ti search materialul facut de "Salvati Bucurestiul" - 100 de minciuni ale lui Oprescu...si va cruciti ce-i poate debita mintea, minciuni cu basculanta...

Badea Ion
03 apr 07:58
+0
VOTURI
-0

Aceste proiecte trebuie gandite foarte,foarte bine.Bineinteles ca se vor gasi niste tristi care sa se opuna,fie ONG-uri ,fie de la ministerul culturii.Dupa 4 ani de mandat,Sorin Oprescu s-a obisnuit cu acest gen de franari;mai mult ca sigur ca vor exista si dupa 11 iunie 2012,cand Sorin Oprescu isi va incepe al doilea mandat de deil sef.

am facu, am dat, am dres!
03 apr 09:51
+0
VOTURI
-0

Ce tot il tii atat in brate pe Oprescu? In primul rand ma enerveaza ca vorbeste mereu la persoana I, ca EL face, EL drege, de parca ar fi din banii lui si pe munca lui.... Este un nesimtit si un tupeist... Nu intelege ca el e un PRIMAR si nu un PROPRIETAR de capitala!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h