MARIN MORARU A MURIT. Marele actor avea 79 de ani şi era internat din 10 august la Spitalul EliasActorul Marin Moraru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, transmite România TV. Surse de la Spitalul Elias au confirmat informaţia.

Marin Moraru a murit
Marin Moraru a murit

Actorul Marin Moraru era internat la Spitalul Elis din Capitală din data de 10 august. Directorul medical al spitalului a declarat că actorul suferea de o "boală grea". Acesta a suferit mai multe complicaţii, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Marin Moraru avea 79 de ani.

Directorul medical al Spitalului Elias a confirmat tragica veste.

Actorul Alexandru Arşinel regretă moartea colegului său de breaslă. "Este cumplit ce aud. Ieri (sâmbătă - n.r.) am îngropat un coleg din promoţie şi azi aud de un genial actor. Nici nu ştiam că e aşa de suferind. Regret din tot sufletul. Era de o discreţie, delicateţe, nu se plângea. Era un actor care impune un anumit respect, nu se dădea în bărci cu nimeni. Era un om care îşi respecta statutul. Era o minunaţie de actor", a spus Alexandru Arşinel.

În luna ianuarie a acestui an, Marin Moraru declara într-un interviu, la împlinirea a 79 de ani, că nu își dorește nimic, "nici măcar sănătate".

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale" în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra" (1968-1971) și laTeatrul Național „Ion Luca Caragiale" (1971-1974).

După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale".

Etichete: Actorul Marin Moraru, Marin Moraru, marin moraru a murit

0/1 COMENTARII
Armand
22 Aug 08:32
+0
VOTURI
-0
Dumnezeu sa il ierte. Un om absolut deosebit.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE