Marius Bostan, MCSI: România este în topul mondial al răspândirii de viruși informaticiInfrastructuri IT importante din țară sunt utilizate pentru răspândirea de viruși în întreaga lume, România fiind din acest punct de vedere în topul "furnizorilor", a declarat luni ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, prezent la WeLoveDigital Forum.

Marius Bostan
Marius Bostan
Foto: obiectiv.info

"Din păcate, România este în topul răspîndirii acestei otrăvi în toată lumea. Nu vrem să fim patria botnet-ilor. De aceea avem nevoie de soluții de securitate, pentru că o problema aici, în România, generează probleme în alte părți ale lumii", a declarat Bostan, potrivit profit.ro.

Botnet se referă la o rețea de calculatoare, tablete și smartphone, infectate cu software de tip bot, software ce permite unor persoane rău intenționate să preia controlul acestora fără cunoștința proprietarilor de drept și să le utilizeze pentru a lansa atacuri cibernetice asupra unor terți. Prin intermediul botnet-urilor se desfășoară în mod curent activități ilegale cum sunt atacurile informatice (DDoS) sau trimiterea de mesaje spam.

Etichete: marius bostan, România, virusi calculator, virusi informatici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE