MARŞ de protest în Prelungirea Ghencea. Ce nemulţumiri au bucureştenii din zonă FOTOBucureştenii din Prelungirea Ghencea și locuitorii comunei Bragadiru au ieşit, sâmbătă, în stradă. Ei au participat la un marș de protest, fiind nemulţumiţi, printre altele, că proiectul Pasajului de la Domneşti şi lărgirea străzii Prel. Ghencea au rămas "doar pe hârtie". Toţi cei care circulă în zonă sunt supuşi zilnic pericolului de accidente rutiere fiindcă, pe Prelungire, trecerile de pietoni nu sunt corect marcate, iar gropile nu sunt reparate niciodată, spun oamenii.

Peste 500 de persoane au participat, sâmbătă, la marşul de protest care a avut loc pe traseul Ansamblul Primăvara – Bariera Domnești – Cartierul Latin. Oamenii au cerut modernizarea bulevardului şi începerea construcţiei pasajului suprateran de la Domneşti.

 

Ei spun că traficul în zonă este extrem de aglomerat, iar pietonii nu au pe unde să meargă, pentru că nu există trotuare. Deşi lucrările au început pe hârtie încă din 2006, la faţa locului acestea sunt total inexistente.

"Dimineaţa, copilul, ca să ajungă la şcoală, pleacă de acasă la şapte fără zece să ajungă opt. Sunt vreo nouă kilometri şi, de obicei, evităm Prelungirea. Se merge pe alte rute. Încercăm să găsim străzi adiacente, pentru că prin Prelungire ar dura minimum o oră şi jumătate. Stăm în trafic dimineaţa minimum o oră, o oră şi jumătate, seara, când ne întoarcem, tot o oră, o oră şi jumătate, deci în fiecare zi stăm în trafic aproape trei ore", a spus un protestatar pentru romania-actualitati.ro

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat recent ca, in prezent, Pasajul Domnesti este in stadiul reevaluarii ofertelor, astfel ca lucrarile stagneaza.

CITEŞTE ŞI Construcţia PASAJULUI de la Domneşti peste Centura Capitalei, blocată. Anunţul CNADNR

"Sambata 9 aprilie 2016 la orele 11 protestam iar. Te asteptam alaturi de noi, vecinii tai din Initiativa Prelungirea Ghencea, din Initiativa pentru Bragadiru, din Initiativa Domnesti si din Grupul de initiativa Callatis – Drumul Taberei. De ce? Pentru ca pietoni, biciclisti, calatori cu RATB, soferi, cu totii suntem prizonierii nepasarii autoritatilor fata de zona Prelungirea Ghencea si imprejurimi.

Vecine, tu mai poti? A mai trecut un an de promisiuni si de plimbat hartii ... noi suntem tot aici, in noroi, in praf sau blocati in trafic. Largirea strazii Prel. Ghencea si Pasajul de la Domnesti sunt doar pe hartie. Trotuarele pietonale si stradutele alternative de legatura cu Bd. Timisoara si cu Sos. Alexandriei sunt doar un vis frumos. Toti cei care circulam pe aici suntem supusi zilnic pericolului de accidente rutiere fiindca pe Prelungire trecerile de pietoni nu sunt corect marcate iar gropile nu sunt reparate niciodata.

Vino cu noi sa cerem socoteala Primariei Capitalei si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru incetineala cu care lucreaza la cele 2 proiecte vitale de infrastructura – largirea Prel Ghencea la 4 benzi cu trotuare, piste de biciclete si Pasajul de la Domnesti.

Vino sa cerem Primariei sectorului 6, Primariei sectorului 5 si Primariei Bragadiru sa asfalteze, sa faca trotuare si sa conecteze intre ele stradutele laterale adiacente Prelungirii Ghencea, nu doar sa dea autorizatii de construire pentru ansambluri rezidentiale care aglomereaza si mai mult traficul din zona.

Vino sa ne facem auziti in strada, nu doar pe Facebook. Cheama-ti prietenii si vecinii, impreuna suntem mai puternici. Mars de protest in Prelungirea Ghencea – sambata 9 aprilie 2016, orele 11, pe traseul Ansamblul Primavara – Bariera Domnesti – Cartierul Latin", a anunţat Initiativa Prelungirea Ghencea, într-un mesaj pe Facebook.

 

Etichete: ASOCIATIA INITIATIVA PRELUNGIREA GHENCEA, INITIATIVA PRELUNGIREA GHENCEA, marş de protest, Prelungirea Ghencea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h