UPDATE Marş pentru susţinerea dării în plată, în Capitală. Oamenii au aruncat cu monede în faţa BNRUPDATE MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Aproape 250 de persoane au participat duminică, la un marş pentru susţinerea legii dării în plată, în Capitală. Participanţii s-au declarat împotriva conducerii BNR care s-a opus proiectului în forma actuală, oamenii aruncând, în semn de protest, cu monede pe treptele din faţa Băncii Naţionale a României (BNR), informează Mediafax. 

Mars in centrul Capitalei, duminica, pentru sustinerea darii in plata (Foto rfi.ro)
Marş în centrul Capitalei, duminică, pentru susţinerea dării în plată (Foto rfi.ro)

UPDATE MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Cei 250 de oameni, unii dintre ei veniţi din Oradea, Mureş sau Constanţa, s-au oprit şi în faţa sediului BNR unde au cerut demisia guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Tot în semn de protest faţă de poziţia conducerii BNR care este împotriva legii dării în plată în forma actuală, protestatarii au aruncat cu monede pe scările din faţa sediului BNR.

"Legea dării în plată nu este doar pentru câteva zeci de mii de disperaţi pe care îi dispreţuiesc BNR şi lobby-ul bancar, ci şi pentru viitorii împrumutaţi. Creşterea dobânzilor în perioada următoare va duce şi la creşterea ratei neperformanţelor în programul Prima Casă", a declarat avocatul Gheorghe Piperea, citat de Mediafax.

Duminică, 28 februarie 2016, între orele 12.00 şi 14.00, a avut loc un marş în centrul Capitalei, pentru susţinerea dării în plată. Marşul a avut ca punct de plecare Piaţa Victoriei şi s-a încheiat la Piaţa Constituţiei. 

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, duminică, 28 februarie 2016, va avea loc un marş, în Capitală. Între orele 12:00 – 12:30, participanţii la marş se vor aduna în parcarea de deasupra pasajului Victoriei şi parcarea dinspre Bd. Nicolae Titulescu.

Între orele 12:30 – 13:30, deplasarea în marş se va face pe pe itinerariul: parcarea de deasupra pasajului Victoriei – Cal.Victoriei – stânga Str.Lipscani – Str. Smârdan – Str. Stavropoleus – Cal.Victoriei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei, punct final.

MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Organizatorul marşului este o persoană fizică care reprezintă Grupul clienţilor cu credite în franci elveţieni, la acţiune fiind aşteptate să participe aproximativ 500 de persoane.

Între orele 13:30 – 14:00, vor fi scurte alocuţiuni şi defluirea individuală a participanţilor, anunţă Jandarmeria Română.

MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Deplasarea persoanelor se va face pe banda I de circulaţie. Politiştii solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de pietoni şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Etichete: centrul Capitalei, DUMINICA 28 FEBRUARIE, MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ, Piata Constitutiei, Piaţa Victoriei

0/2 COMENTARII
Hotii
29 Feb 07:54
+0
VOTURI
-0
Hotii imobiliari au intrat in colaps. In curand piata se va prabusi total. Preturile apartamentelor comuniste, vechi de 40-50 de ani, vor cadea semnificativ pentru ca nimeni nu va mai investi in ceva care nici nu va mai fi in picioare la finalizarea creditului. Preturile caselor vor ajunge la valoarea lor corecta pentru Bucuresti care este un kkt de oras.
HAHA
28 Feb 16:11
+0
VOTURI
-0
initial ziceam ca numai prostii nu isi dau seama ca rata e de 3 ori mai mare decat chiria. De fapt, sunt si unii manipulatori care inteleg foarte bine asta, insa vor sa pacaleasca pe cat mai multi ca sa faca credite.

La 60 mii euro credit pe 30 ani – rata e 290 – 300 euro. Cel putin asa behaie pe aici un dobitoc manipulator. Observati ca jegul calculeaza 30 ani limita maxima de timp. Hai sa calculam corect rata 30 ani vs chirie 30 ani.

Ce iti aduce un credit imobiliar de 600 mii euro, in afara de 290 euro lunar rata ? Iti aduce un apartament gol si raspunderea pe el, si cam atat.

1) Din secunda zero, ca sa faci acea rata de 290 euro, ai dat 3k euro avans + 1k euro acte + 1k euro comision agentilor. Din start ai dat 5k euro pe care jegul de mai sus nu l-a pus in calculul rata vs chirie.

5mii euro la o dobanda de 1% iti aduc 50 euro pe an, timp de 30 ani = 1500 euro. Asta fara sa calculez dobanda compusa.

Deci in calculul rata vs chirie, din start ai pierdut 5k euro (dati in secunda zero) + 1,5k euro (dobanda care i-au fi obtinut la ei in astia 30 ani). Pana acum prostul cu rata a pierdut deja 6500 euro in plus fata de rata.

2) Rata iti aduce un apartament gol, pe care tu tre sa il renovezi, mobilezi, cumperi aragaz, repari tevi, etc. Cat costa toate acestea, la un apartament de 2 camere ? Pai cam 5-10 mii euro la fiecare 10 ani.

Cat e un frigider + aragaz + masina de spalat + calorifere + becuri + varuit + parchet + dulapuri + pat + bucataria ? In treizeci de ani oare de cate ori schimbi toate acestea ?

Sa presupunem prin absurd ca nu cumperi decat mobilier second hand, aragaz + tv + calorifere + tevi + masina de spalat second hand. – Si asa tot te costa minim 10 mii euro in astia 30 de ani. Mai realistic e ca te costa 30 mii euro,

Dar sa laum ca exemplu o viata chinuita de om care traieste in mizerie – il costa 10 mii de euro ca timp de 30 ani sa aiba mobila si utilitati in casa.

Observati

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE