MARŞUL minerilor spre Bucureşti. Mulţi protestatari au probleme de sănătate din cauza efortuluiCei peste 50 de mineri și energeticieni au parcurs, până în prezent, circa 150 de kilometri în marșul de protest către București inițiat luni în semn de nemulțumire față de situația actuală a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Minerii au plecat luni spre Capitala
Minerii au plecat luni spre Capitală

Protestatarii au plecat luni dimineața din fața Sucursalei Electrocentrale Rovinari, parcurgând în fiecare zi aproximativ 40 de kilometri. În prima noapte aceștia au dormit în localitatea Cursaru din comuna Plopșoru, în corturi și în mașinile cu care își transportă alimentele și hainele, în cea de-a doua noapte în localitatea Ișalnița din județul Dolj, iar în noaptea de miercuri spre joi în apropierea orașului Slatina din județul Olt, scrie Agerpres.

Președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, a declarat că minerii și energeticienii se simt din ce în ce mai rău după cele trei zile de mers de jos, distanța parcursă provocându-le răni la picioare. Primul angajat care a părăsit marșul a fost un miner din Bâlteni care, din cauza rănilor, a fost operat marți la Spitalul din Rovinari. Locul acestuia a fost luat de fiica sa, care s-a alăturat zecilor de protestatari.

Miercuri, alți cinci salariați ai CEO s-au retras din cauza rănilor la picioare, ei fiind înlocuiți ulterior cu alți colegi.

Pârvulescu a precizat că autoritățile județene s-au interesat de starea lor de sănătate, însă nu au primit niciun semn din partea factorilor centrali.

"Au fost câțiva colegi cu probleme de sănătate și la sfatul medicilor, care le-au recomandat să nu mai meargă, au fost trimiși înapoi și au venit alți colegi. Au fost cinci. Suntem un grup și depindem unii de alții. De la nivel local, ne-au sunat și domnul Florescu (președintele Consiliului Județean — n.r.), și domnul Filip (vicepreședinte al Consiliului Județean — n.r), și domnul Vâlceanu (co-președintele PNL Gorj — n.r.), factorul local e interesat, dar cel central nu. În schimb, cetățenii empatizează cu noi pe tot traseul, ni s-au alăturat șase colegi de la Alro Slatina care vor să meargă o perioadă cu noi", a spus Dumitru Pârvulescu.

Liderul FNME a adăugat că nu știe ce distanță vor parcurge în cea de-a patra zi de marș, oamenii fiind din ce în ce mai obosiți.

Pe tot parcursul marșului de protest, salariații CE Oltenia au fost însoțiți de cel puțin un echipaj de poliție.

Etichete: mineir mars, mineri, mineri mars Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE