Marşul pentru Basarabia: Circa 5.000 de persoane au mărşăluit spre Palatul ParlamentuluiCateva mii de oameniau manifestat duminica pentru unirea Basarabiei cu Romania. Ei au organizat un mars, intre orele 15.00 - 17.00, pe traseul Guvernul Romaniei (Piata Victoriei) - Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), iar in Parcul Izvor au improvizat o scena unde a vorbit, printre altii, fostul premier moldovean Mircea Druc, si au desfasurat steagul tricolor de 1.200 de mp, cusut la Chisinau.

Mars pentru Basarabia, in Bucuresti
Marş pentru Basarabia, în Bucureşti
Foto: Agerpres

Dupa ce peste 117.000 de romani au semnat pentru o lege menita sa aduca Basarabia mai aproape de casa, participantii la manifestatie solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de catre Parlamentul Romaniei. Totodata, din solidaritate cu Republica Moldova, ei au iesit in strada in semn de sprijin fata de santajul comercial la care aceasta este supusa de catre Rusia", anunta Platforma Civica Actiunea 2012, organizatorul marsului, potrivit hotnews.ro.

"Deportari, infometari, crime si mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt cateva dintre metodele prin care Rusia a incercat sa ii instraineze pe romani de romani. Ii asteptam pe toti bucurestenii sa vina la eveniment cu un steag national pentru a arata ca tricolorul ne uneste pe toti", a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-presedinte al Platformei Civice Actiunea 2012, principalul organizator al "Marsului pentru Basarabia".

Un miting similar ca amploare a avut loc in luna septembrie a anului trecut in Chisinau. Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de peste 30 de ong-uri din Romania, Republica Moldova, SUA, Canada si mai multe state din Uniunea Europeana.

Mitingul pentru unirea Basarabiei cu Romania are loc cu o luna inainte de Summitul de la Vilnius, decisiv pentru integrarea europeana a Republicii Moldova

Etichete: Guvern, marş, mars pentru Basarabia, parlament, protest

0/1 COMENTARII
andi
20 oct 15:34
+0
VOTURI
-0
2-3 poduri peste raul Prut, drumuri de legatura, 1 cale ferata de tip european, retele de energie si gaze intre cele doua tari ROMANESTI. Romania urgent sa ofere cetatenia romana la rusi, ucrainieni, gagauzi (chiar si cei care nu o vor) si asa partidele pro rusia si anti europene vor pierde multi votanti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE