Marţi, cea mai aglomerată zi din traficul bucureştean. O iniţiativă inedită ar putea schimba astaDiscovery România și Poliţia Română anunţă lansarea unei campanii de responsabilizare a bucureștenilor pentru diminuarea traficului auto din Capitală. Propunerea iniţiatorilor: lăsaţi maşina acasă, marţea, în cea mai aglomerată zi din săptămână.

Marti, cea mai aglomerata zi din saptamana. Ce decizie a luat Politia pentru a reduce traficul auto (Foto twitter.com)
Marţi, cea mai aglomerată zi din săptămână. Ce decizie a luat Poliţia pentru a reduce traficul auto (Foto twitter.com)

Conducătorii auto sunt încurajaţi ca în fiecare zi de marţi (una dintre cele mai aglomerate zile din săptămână, potrivit unui studiu realizat de Guvern) să își împartă maşina personală cu familia, colegii sau prietenii care au drum comun.

Proiectul se va derula în perioada aprilie – iunie 2016 şi va fi susţinut de Vodafone România, ca parte din campania de comunicare „Ai puterea să dai viață orașului tău!". Iniţiativa Discovery a fost lansată anul trecut odată cu premiera Racing Extinction, un documentar-manifest care își propune să inițieze o mișcare la nivel mondial. Sub îndemnul #ÎncepeCuCeva (#StartWith1Thing), campania lansează o serie de provocări individuale prin care oricine poate contribui la conservarea biodiversității planetei.

„Ne-am alăturat campaniei Discovery, având convingerea că schimbarea stă în lucrurile simple și e în puterea fiecăruia dintre noi să facem ceva. Știm din experiența cotidiană că adoptarea unei maniere prudente de a conduce autoturismul înseamnă un consum mai mic de combustibil și, prin urmare, mai puține noxe emise în atmosferă. Suntem încrezători că prin partajarea autoturismului cu persoane cunoscute, pentru început într-una din zilele săptămânii, respectiv prin respectarea regulilor de circulație, timpul necesar deplasării va fi mai mic, iar confortul fiecăruia dintre noi va crește'', a explicat comisar-șef de poliție Florentin Brăcea, directorul Direcției Rutiere din Poliția Română.

„Pentru a contribui la conservarea planetei, e nevoie și de gesturi simple. Campania Ai puterea să dai viață orașului tău! are un mesaj menit să îi inspire pe bucureșteni să se implice activ în a schimba orașul în care trăiesc, prin actul generos de a împărți mașina cu cineva cunoscut marțea, una din cele mai aglomerate zile ale săptămânii, conform statisticilor. Alături de Discovery şi Poliţia Română, rolul nostru este să-i încurajăm şi să îi susţinem să facă tot mai multe astfel de călătorii prin oraş, ajutând astfel la scăderea traficului auto și a emisiilor de carbon", a adăugatLaura Barbu, Director, Brand and Marketing Communications, Vodafone România.

Campania va fi promovată on-air, printr-o serie de elemente de comunicare non-standard (smart ideas, program vignette, commercial vignettes, break keepers etc.) difuzate pe Discovery Channel, TLC, Animal Planet și Eurosport, prin intermediul canalelor de social media ale Discovery, Poliției Romane şi Vodafone, precum și cu ajutorul agenţilor de poliţie care vor informa participanţii la trafic, adaugă sursa organizatorii printr-un comunicat de presă.

De asemenea, cu această ocazie, Discovery România va găzdui o serie de activități pe pagina de Facebook, încurajându-i pe cei care în zilele de marți împart maşina cu alți prieteni să posteze o imagine a întregului grup folosind hashtag-urile #ÎncepeCuCeva și #ÎmparteMașinaMarțea.

Mai multe informaţii despre proiect vor fi în curând disponibile pe platforma impact.discovery.ro.

Citeşte şi PROBLEMELE DIN TRAFIC se mută Bulevardul Iuliu Maniu. Unde sunt semafoare defecte, marţi

Etichete: cea mai aglomerata zi din saptamana, impartire masina, marţi, masina cu colegi, trafic Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h