MĂRTURII NOI în cazul Gigină: Nimeni nu va plăti. În Poliția Română domnește fricaÎn fiecare zi, tot mai mulți polițiști aleg să vorbească și să denunțe abuzurile din sistem şi condiţiile dificile în care sunt obligaţi să muncească. Controversele din jurul accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, dar şi atitudinea ministrului Gabriel Oprea îi determină să ia poziţie public.  Agenţii povestesc că sunt scoşi în misiuni cu motociclete care au ambreiajul improvizat din frâne de bicicletă.

MARTURII NOI in cazul Gigina: Nimeni nu va plati. In Politia Romana domneste frica
MĂRTURII NOI în cazul Gigină: Nimeni nu va plăti. În Poliția Română domnește frica

Potrivit unor informații din cadrul anchetei ce vizează accidentul în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, sistemul ABS al motocicletei nu funcţiona de ceva vreme, iar plăcuţele de frână erau uzate şi ar fi trebuit schimbate. Cu toate acestea el a fost trimis pe ploaie să-i deschidă drumul prin Capitală ministrului de interne.

Starea tehnică a motocicletelor şi maşinilor de poliţie este reclamată de mulţi agenţi din ţară.

"Întotdeauna am cumpărat cauciucuri. Din banii noştri... cablu de ambreiaj. În 2004, 2005, într-o misiune s-au stricat două motociclete în acelaşi timp. În oraş se uzează foarte repede cablurile de ambreiaj. Şi pentru că existau discuţii cine să plătească, Constanţa sau Vrancea, s-a găsit o soluţie de mijloc. Am cumpărat frâne de bicicletă şi din ele a făcut mecanicul de acolo cablu de ambreiaj. Colegilor le este frică să anunţe, pentru că s-a practicat dintotdeauna, poate acum mai puţin ca în trecut, un fel de presiune asupra lucrătorului. Care vorbeşte mai mult, care comentează primeşte sarcinile cele mai neplăcute la serviciu", spune Ciprian Grosu, vicepreşedinte SNPPC Vrancea, potrivit Digi24. 

Teama că nimeni nu va plăti pentru moartea poliţistului i-a determinat şi pe agenţii din Dolj să vorbescă.

"Poliţiştii sunt foarte supăraţi că nu a oprit la faţa locului să îi acorde primul ajutor. Astăzi vă spun că nu ne mai interesa dacă era în coloană, dacă nu era în coloană, ce s-a întâmplat. Pur şi simplu ar fi trebuit să fie om. Ministerul ne avansează doar post mortem. De mulţumiri avem podul plin, suntem sătui. Dacă tot vor să facă ceva pentru noi să facă cât suntem în viaţă", susține și  Elvis Măceșanu, președintele Sindicatului Polițistilor din Dolj: 

Întrebat dacă polițistul Bogdan Gigină putea să refuze misiunea, Elvis Măceșanu soune: "În Poliția Română nu se refuză misiuni. Se îndeplinesc și dacă ceva nu e în regulă, raportezi. Nu va raporta nimeni, pentru că în Poliția Română domnește o frică". 

"Eu nu cred că va plăti cineva, nici măcar acel comandant care l-a trimis pe polițist acolo în stradă, văzând că afară condițiile meteo nu permit ieșirea în stradă cu motocicleta. Părerea mea. Pentru că acești comandanți de aia sunt puși acolo, sunt plătiți foarte bine, integrați de multă vreme în UE cu salariile, trebuia să gândească înaintea acelui polițist că putea să-i pună viața în pericol atunci când îl trimite cu acea motocicletă în condiții improprii pentru a-și desfășura misiunea în condiții de deplină siguranță", a spus Ioan Ciciu, vicepreședintele Sindicatului Polițistilor din Dolj. 

Etichete: accident, bogdan gigina, gabriel oprea, poliţişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE