"Maşina Timpului" deschide noul sezon de conferinţe de la Palatul SuţuMuzeul Municipiului Bucureşti-Palatul Suţu deschide noul sezon al tradiţionalelor conferinţe de joi, care au ca temă Capitala, cu un eveniment din seria "Maşina Timpului", prezentat de Cristian Radu de la Rezistenţa Urbană.

"Masina Timpului" deschide noul sezon de conferinte de la Muzeul Municipiului Bucuresti-Palatul Sutu
"Maşina Timpului" deschide noul sezon de conferinţe de la Muzeul Municipiului Bucureşti-Palatul Suţu
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Cel de-al treilea an de conferinţe săptămânale de la Palatul Suţu este deschis joi, 18 februarie 2016, prin conferinţa "Maşina Timpului 6", susţinută de Cristian Radu.

Conferinţele bazate pe conceptul "Maşina Timpului", implementat de Cristian Radu, se bazează pe prezentarea unor fotografii cu locuri cheie din Bucureştiul de odinioară, laolaltă cu imagini din zilele noastre, realizate din acelaşi unghi, pentru ca schimbările prin care a trecut Capitala noastră să fie cât mai uşor de remarcat.

"Prea puțin vorbim despre ce era prin București înainte de "Micul Paris" și interbelicul după care se topesc mulți. Bucureștiul secolului 19 era doar un târg ceva mai mare împrăștiat pe niște dealuri, proaspăt ieșit de sub fanarioți, trecut prin răscoale și revoluții și devenit brusc Capitala Principatelor Unite. Explorăm un oraș în mare parte dispărut, dar care stă la baza orașului de azi. Mergem prin Capitala lui Cuza și a lui Carol I să vedem de unde ne tragem și cum au cunoscut stră-străbunicii noștri Bucureștiul, de la Dâmbovița necanalizată care inunda mahalalele la modernizarea aproape brutală de la finalul secolului. Nu am mai mers atât de departe în trecut cu Mașina Timpului, așa că ține-te bine, avem drum lung de parcurs. București devine Bucurescĭ în 3... 2... 1...", explică Cristian Radu, cel care va susţine conferinţa de joi, de la orele 19.

Preţul unui bilet este 7 lei (3 lei pentru studenţi şi pensionari) şi în preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Pe aceeaşi temă:

Masina Timpului prin Bucureștiul care nu mai există. Cum arată ACUM zonele demolate GALERIE FOTO 

Cu "Maşina Timpului" prin Bucureşti. Cum arată astăzi locurile de promenadă din anii 30 şi 40 FOTO

Cu maşina timpului prin Bucureşti: aceleaşi locuri, în perioade diferite GALERIE FOTO 

Etichete: conferinte, cristian radu, masina timpului, palatul sutu, rezistenta urbana

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE