Mașini de colecție, expuse permanent la BucureștiMașini de colecție, expuse în Capitală. Prima maşină cu formă aerodinamică din lume, construită de un român, în 1923 este expusă la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, din Capitală. Iar la Muzeul Naţional de Istorie poate fi văzut şi primul autoturism înregistrat în România, în anul 1900.

Masini de colectie, expuse permanent la Bucuresti
Mașini de colecție, expuse permanent la București

Mașini de colecție, expuse în Capitală. Prima maşină cu formă aerodinamică din lume este expusă la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, din Capitală.  Primul automobil din lume care are caroserie aerodinamică, numit după inventatorul său, inginerul român Aurel Perşu, a fost brevetat în anul 1923 şi a adunat la bord peste 120 de mii de kilometri.

Automobilul putea atinge 80 de kilometri pe oră, un record la acea vreme. Performanţa românului de a construi o maşină cu un coeficient aerodinamic de 0,24 e greu de atins şi azi.

Din 1997, Muzeul Naţional de Istorie a României din Capitală găzduieşte şi primul automobil înmatriculat în Bucureşti. FN Herstel, o combinaţie între caleaşcă, maşină şi bicicletă pe patru roţi, este un model produs în Belgia, în anul 1900. În România a fost adusă de exploratorul Bazil Assan. Motorul maşinii era unul simplu, acţionat de o manivelă. Farurile semănau cu lampa bunicii - funcţionau pe bază de gaz.

Pentru a vedea maşinile expuse în muzeu, un adult plăteşte 25 de lei, iar elevii şi studenţii 7 lei.

Sursa: Digi24.ro

Etichete: colecţie, maşini, muzeul national de istorie a romaniei, Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE