Mașinile abandonate pe străzi, scoase la LICITAȚIE în BucureștiLe vedem la tot pasul, la colț de stradă, pe trotuare sau pe trecerile de pietoni. Devin deseori adăposturi pentru oamenii străzii și câini, spații unde șobolanii își fac veacul, sau coșuri improvizate de gunoi. Rablele abandonate pe străzi au devenit adevărate focare de infecție, iar Primăria Sectorului 4 a anunțat că le va ridica în continuare. Mai mult, mașinile abandonate și nerevendicate, care nu sunt în stadiu de casare, vor fi evaluate și scoase la licitație.

Masinile abandonate pe strazi, scoase la LICITAȚIE in Bucuresti
Mașinile abandonate pe străzi, scoase la LICITAȚIE în București

Aproximativ 1.300 autoturisme abandonate pe domeniul public și privat al statului au fost ridicate în 2017 de echipele Primăriei Sectorului 4 și ale Poliției Locale Sector 4. Alte 800 de autovehicule în stare avansată de degradare, care blochează ilegal domeniul public, urmează să fie ridicate.

„Cu toate că procedurile legale sunt de durată și lucrurile nu se întâmplă cât de repede ne-am dori, vom continua această acțiune până când vom curăța sectorul de aceste rable și posibile focare de infecție, care pun în pericol sănătatea cetățenilor. Polițiștii Locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului Sector 4 au identificat, de la începutul anului și până în prezent, 800 de vehicule abandonate pe domeniul public. Pentru toate acestea au fost emise, potrivit Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritorial, somații în vederea ridicării, iar cei care nu au luat act de înștiințările oamenilor legii vor rămâne fără mașini", a declarat Directorul Executiv al Direcției Control General al Primăriei Sectorului 4, Viorica David.

Potrivit polițiștilor locali Sector 4, procedura de ridicare a rablelor nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere, din cauza unor șoferi care se folosesc de anumite tertipuri pentru a îi fenta pe oamenii legii. Un exemplu ar fi acela că, atunci când un șofer găsește somația lipită în parbrizul mașinii, în loc să elibereze domeniul public scoate numerele de înmatriculare să pară fără proprietar. Iar de aici începe greul pentru oamenii legii, care au fost nevoiți de nenumărate ori să ia procedura de la capăt.

Pentru ridicarea unei mașini abandonate, oamenii legii trebuie să aștepte chiar și un an. Înainte de toate, proprietarului autoturismului i se afișează o somație pe parbrizul mașinii prin care este informat că trebuie să elibereze domeniul public, în cel mult 10 zile. În cazul în care acesta nu se conformează, polițiștii locali încep procedura de identificare a proprietarului și îl somează la adresa de domiciliu printr-o scrisoare ca în termen de 5 zile să își ridice bunul abandonat. După ce se scurge și acest termen, administrația poate ridica autovehiculul, dar doar dacă nu au primit niciun răspuns de la proprietar.

În cazul în care proprietarul dorește ulterior recuperarea vehiculului acesta o va putea lua acasă numai după ce plătește o taxă cu titlu de amendă de 2.000 de lei.

"Vehiculele abandonate și revendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de mașini, iar Serviciul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitații, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acțiunea de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spațiile de parcare, mașinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecție", a subliniat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Etichete: Daniel Băluță, masini abandonate pe spatiul public, ridicare masini abandonate, ridicare rable de pe strazi, Sectorul 4

0/1 COMENTARII
bitu
25 iul 13:38
+0
VOTURI
-0
dar de ce nu se procedeaza din prima la instiintarea proprietarilor prin adrese? iar este vorba de pierdere de timp si birocratie. are numere de imatriculare, se afla imediat proprietarul prin accesarea bazei de date a politiei sau a fiscului. ce este asa de greu? nu are numere de imatriculare, se considera bun abandonat si se ridica imediat. ce tot atata cocoloseala pentru niste nesimtiti? cand o sa devenim si noi o tara normala unde fiecare sa raspunda pentru faptele sale? trec sase luni si nu revendica nimeni bunul, se valorifica. scurt si la obiect. sau politia locala nu are nici un fel de putere nici in acest domeniu? pai sa o desfiintam daca este buna numai la pazit usile la unitatile apartinind de primarii. treziti-va si treceti la treaba.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE