Maşinile înmatriculate în Bulgaria vor circula doar 90 de zile în România - PROIECTParlamentarii vor ca maşinile înmatriculate în Bulgaria să circule doar cel mult 90 de zile pe străzile din România. Senatul a respins ideea, pe motiv că face discriminare. Drept urmare, aleșii vor să limiteze circulaţia tuturor autoturismelor înmatriculate în străinătate.

Masinile inmatriculate in Bulgaria vor circula doar 90 de zile in Romania - PROIECT
Maşinile înmatriculate în Bulgaria vor circula doar 90 de zile în România - PROIECT

„Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară, şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate", spune Ioan Munteanu, deputat PSD, iniţiatorul legii.

Potrivit iniţiatorilor, în acest moment, în România circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Pe lângă faptul că proprietarii evită taxa de înmatriculare, apar probleme mari când provoacă accidente rutiere.

„Este un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80 la sută din cazuri vorbim despre plăţi incomplete", spune Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, conform digi24.ro. 

 

Etichete: Bulgaria, inmatriculare Bulgaria, masini inmatriculate, proiect

0/2 COMENTARII
Ionel_VARNA
07 feb 19:35
+0
VOTURI
-0
Un cont de facebook actualizat saptamanal:


https://www.facebook.com/asiguraribulgariaconstantabacauiasisuceava/
www.facebook.com/asiguraribulgariaconstantabacauiasisuceava

Big Like
Depande
23 aug 07:56
+0
VOTURI
-0
Cum o fi legea prin Ioropa, ca si noi s'tem d-acolo. Oricum labareala asta cu inmatricularile, care se apropie de sfertul de veac, Trebuie sa inceteze. Romanii nu e totusi chiar asa de prosti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE