Maşinile parcate ilegal vor fi RIDICATE din nou. Ce PROIECT pregăteşte GuvernulGuvernul pregăteşte o nouă lege pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

Guvernul vrea sa permita din nou RIDICAREA masinilor parcate neregulamentar
Guvernul vrea să permită din nou RIDICAREA maşinilor parcate neregulamentar

După aproape un an și jumătate de la interzicerea ridicării mașinilor parcate neregulamentar de către autoritățile locale, printr-o decizie a Curții Constituționale, în urma sesizării Avocatului Poporului, trotuarele Bucureștiului sunt invadate de mașini parcate după bunul plac al șoferilor. Pe bulevarde, prima bandă de circulație este ocupată în întregime de mașini parcate. Străzile înguste sunt, adesea, obturate aproape total de mașinile parcate pe ambele părți ale drumului, chiar dacă pe acele străzi trebuie să circule și autobuzele sau alte mijloace de transport public. Stațiile de autobuz, troleibuz sau tramvai funcționează ca adevărate parcări. De multe ori, pietonii trebuie să ocolească pe carosabil mașinile parcate de-a curmezișul trotuarului, riscând să fie accidentați de către cele aflate în mers.

Dată fiind această situație, Guvernul pregătește un act normativ, care să permită, din nou, ridicarea mașinilor. Mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate pe baza unor condiții menționate explicit, în timp ce bicicliștii vor fi obligați să poarte căsti de protecție, potrivit unui proiect care va fi aprobat în scurt timp, scrie bucurestifm.ro.

Astfel, proiectul pregătit de Guvern arată că mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate în următoarele situații:

1. în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
2. în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
3. pe drumurile publice cu o lătime mai mică de 6 metri;
4. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietătile alăturate drumurilor publice;
5. în pante și în rampe;
6. în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificația „Zonă de staționare cu durată limitată" peste durată stabilită.

Pe de altă parte, mașinile nu vor putea fi ridicate dacă în interiorul acesteia se află persoane sau dacă proprietarul vine la masină înainte de începerea procedurii. În plus, guvernul va reglementa mai dur parcarea pe trotuar, care va putea fi realizată doar dacă există spații special amenajate în acest sens care să ofere pietonilor un spațiu de circulație cu lătimea de cel puțin un metru.

Același proiect prevede că bicicliștii vor fi obligați să poarte cască de protecție atunci când circulă pe drumurile publice.

Etichete: Guvern, mașini parcate ilegal, masini parcate neregulamentar, proiect guvern, ridicare maşini

0/10 COMENTARII
Livache
21 Oct 11:02
+0
VOTURI
-0
e corect ce a spus rio ... amenzi mult mai mari pt parcare interzisa.. sigur nu vor mai fi soferi care sa parcheze unde vor muschii lor. decat sa pierzi timpu 20-30 min sa ridici o masina, apoi sa il pui pe sofer sa plateasca ridicarea si depozitarea , mare aberatie, parca el a comandat ridicarea si depozitarea autoturismului... deci in loc de ridicare sa se aplice amenzi mult mai mari!
rio
21 Oct 09:24
+0
VOTURI
-0
De ce politistii pot sa iasa numai cand e de ridicat masini, dar cand e de amendat nu?

Ridicarile mereu au nascut discutii, s-au facut abuzuri, uneori fapta nu e atat de grava ca atunci cand blochezi o linie de tramvai, un trotuar intreg, un sens de circulatie sau o intersectie, si poate ridicarea e in unele cazuri o masura mai extrema decat ar trebui. Totusi amenda ar trebui sa se aplice si in cazurile in care nu se ridica.

De ce nu iese politia din boscheti decat daca e vorba de ridicat?
voina
21 Oct 09:15
+0
VOTURI
-0
D-aia se ridica masinile, pentru ca exista "dashteptzi" precum wow care considera ca au masina si, implicit, dreptul de a parca oriunde.
Daca am fi mai cu obraz si n-am parca aiurea decat in caz de urgente, nu cred ca s-ar supara nimeni pentru o parcare... mai la limita legii. Dar cand apare gibonul si caraie ca pentru el masina e o necesitate si trebuie sa parcheze in magazin, nu le dai dreptate celor car se plang de nesimtirea (unor) soferi?
@ wow
20 Oct 22:24
+0
VOTURI
-0
Exact pentru retarzi de genul lui wow asta de mai jos trebuie sa se dea lege. Si mai trebuie sa fie si aplicata.

Nu, wow, nu. Parchezi unde ai voie, nu unde vrei tu. E un concept mai greu de inteles pentru cei ca tine, cu obrazul gros, dar trebuie. Legea trebuie respectata.
Scrie la lege ca n-ai voie sa parchezi decat in anumite spatii? Doar acolo parchezi, nu "unde vrei tu".
rio
20 Oct 20:22
+0
VOTURI
-0
De ce e nevoie de ridicari ca sa se pedepseasca parcatii ilegal? De ce nu se da nici o amenda in momentul asta? Asta e marea intrebare.
wow Guvernul PREGATESTE
20 Oct 17:39
+0
VOTURI
-0
Pregateste un kka. Parchez unde vreau !
Eugen
20 Oct 17:32
+0
VOTURI
-0
E mai importantă ridicarea mașinilor decât viața pietonilor în stațiile de tramvai.Refugiile de tramvai înguste lipsite de balustrade de protecție un coșmar fără sfârșit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Și TVR în loc să demareze campanii care să ne ajute să scăpăm de ele închide ochii.Nici măcar la cerere n-are bunul simț să abordeze subiectul ăsta pentru știrile TVR fie el și-n cereri minoritare sau în cerere singulară.Mai e și televiziune publică și n-ar da o mână de ajutor semenilor ei.Pentru ce mai e plătită dacă nu răspunde nevoilor telespectatorilor fie ele și minoritare sau singulare??Indiferența ucide!Cât mai e până scăpăm de pericolele astea de peroane???
covr
20 Oct 13:28
+0
VOTURI
-0
pff, politia romana... ehhh, covrigia romana....
vlad
20 Oct 13:03
+0
VOTURI
-0
Pai sa se faca, era absurd sa nu poti ridica masini. Parcam fix in intersectie la Universitate si nu aveau ce sa-mi faca. Oricum, lucrurile ar fi mers si asa, daca politia chiar si-ar fi facut treaba si ar fi mers sa dea amenzi .... era asa usor, se strangeau bani pt oras din amenzi, pana la urma se invatau si oamenii.... dar ei stau la caldurica in masini sau la birou.
Vlads
20 Oct 12:37
+0
VOTURI
-0
Bravo, trotuare e pentru pietoni. Dar cand? cand?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE