MASTERCHEF 19 OCTOMBRIE 2015. O nouă probă în deplasare, cu mâncare ca în vremurile străvechiMASTERCHEF 19 OCTOMBRIE 2015. Concurenţii Masterchef au gătit într-un loc de poveste, cu o incarcatura traditionala uriasa. Proba in deplasare s-a desfăşurat în cel mai mare muzeu in aer liber din Romania. Proba inedita, care i-a intors inapoi in timp cu cateva sute de ani, i-a provocat pe concurenti sa-si demonstreze atat abilitatile culinare, cat si pe cele organizatorice.

MASTERCHEF 19 OCTOMBRIE 2015. Concurenţii Masterchef s-au trezit cu noaptea-n cap şi au pornit la drum. După ce au parcurs patru ore cu autocarul, aceştia au ajuns în Dumbrava Sibiului, locul care găzduieşte cel mai mari muzeu în aer liber din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

Concurenţii au gătit mâncare tradiţională cu ustensilele care erau la modă în urmă cu mai bine de 100 de ani. Directorul muzeului le-a spus concurenţilor că, în urmă cu 100-150 ani, şi instrumentarul se procura din natură, iar gătitul nu se făcea în grabă, ci în tihnă, în contextul în care pentru ţăranul român masa era o continuare a rugăciunii.

MASTERCHEF SEZONUL 6Iulian, cel care a avut cel mai bun punctaj la proba anterioară, a fost desemnat căpitanul uneia dintre echipe. Iulian trebuia să aleagă între Claudia, Claudiu şi Andrei pe post de căpitan al celeilalte echipe. El a ales-o pe Claudia, motivând că o femeie nu a mai fost în fruntea unei echipe, dar şi că a ghicit toate ingredientele la cutia misterelor.

Apoi, lui Iulian chefii au ales să aleagă fie trei oameni, fie meniul. El a optat pentru coechipieri. Florin, Andrei şi Liviu au fost primii pe care Iulian i-a ales în echipa sa. Apoi, Iulian i-a mai ales pe Marin, Andra, Cristi, Ana Maria, Georgiana, Adriana.

Iulian a mai ales şi culoarea echipei lui.

MASTERCHEF 19 OCTOMBRIE 2015. Claudia i-a ales pe Claudiu, Tudor, Marilena, Anuţa, Victoraş, Avram. La final, Claudia, căpitanul echipei roşii, a mai rămas cu Kiki, Iuliana şi Mişa.

Concurenţii au avut la dispoziţie trei ore să gătească mâncăruri din primele cărţi de bucate din Ţările Române. Printre preparatele pe care concurenţii Masterchef le-au avut la dispoziţie s-au numărat supă de peşte cu găluşte din peşte, fleică de porc umplută cu nuci, prune uscate şi stafide, garnitură de cartofi fierţi în lapte, fructe fierte în vin, supă de măduvă cu găluşte şi budincă de pâine cu dulceaţă de piersici.

MASTERCHEF SEZONUL 6. Concurenţii nu avut la dipoziţie ustensile din zilele noastre. Singura excepţie, pentru siguranţa oaspeţilor, a fost folosirea unui cuptor din zilele noastre în care să se pregătească şi să se prepare la cald mâncarea.

200 de meşteri au votat preparatele culinare ale concurenţilor Masterchef.

MASTERCHEF 19 OCTOMBRIE 2015. Echipa albastră a mai avut un avantaj, în urma unei alte probe de 3 minute. Doi concurenţi din cele două echipe, Florin şi Tudor, au fost desemnaţi de căpitani să găsească o ustensilă din vremurile de azi. Chiar dacă Tudor, concurent în echipa roşie a fost mai rapid, cel care a găsit primul mixerul ascuns într-una din casele din muzeu a fost Florin.

MASTERCHEF 19 OCTOMBRIE 2015. Echipa albastră a câştigat detaşat proba în deplasare, astfel că membrii echipei roşii au ajuns la testul sub presiune. La această probă concurenţilor li s-a cerut să aşeze pe farfurii un antreu, un fel principal şi un desert. La final, Mişa, un scenograf de 45 de ani din Bucureşti, a picat testul sub presiune şi a fost eliminat din bucătăria Masterchef.

Etichete: concurenti MASTERCHEF, concurs masterchef, masterchef, Masterchef sezonul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE