MĂSURĂ ANTIFRAUDĂ: Alegătorii vor fi așteptați la urne cu o tabletă pentru scanarea datelorSoluție antifraudă pentru viitoarele alegeri din România: În toate secțiile de votare va fi prezentă câte o persoană care va scana cu ajutorul unei tablete datele alegătorilor din actul de identitate, pentru a preveni votul ilegal, 

MASURA ANTIFRAUDA: Alegatorii vor fi asteptati la urne cu o tableta pentru scanarea datelor
MĂSURĂ ANTIFRAUDĂ: Alegătorii vor fi așteptați la urne cu o tabletă pentru scanarea datelor

Serviciul de Telecomunicații Speciale a demarat o licitație pentru cumpărarea a 23.000 de tablete, parte a unui sistem informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. 

Astfel, în toate secțiile de votare va fi prezentă câte o persoană care va scana cu ajutorul unei tablete datele alegătorilor din actul de identitate, pentru a preveni votul ilegal, iar pentru livrarea echipamentelor concurează Teamnet International, firmă deținută până în 2012 de deputatul Sebastian Ghiță, și subsidiara grupului austriac S&T.

Sistemul ar putea fi funcțional încă de la alegerile locale programate pentru vara anului viitor sau la alegerile parlamentare din toamna lui 2016.

Valoarea licitației a fost estimată la 31 milioane de lei, TVA inclusă, scrie profit.ro.

Cu ajutorul unei aplicații dezvoltate de STS, operatorii vor scana cu tabletele datele care se regăsesc într-o anumită zonă a actului de identitate, denumită Machine Readable Machine (MRZ). Situată în partea de jos a actului de identitate, MRZ include două linii de cifre și litere, care conțin informații privind tipul documentului, codul țării emitente, numele și prenumele titularului, seria și numărul documentului, cetățenia, data nașterii, sexul, valabilitatea și codul numeric personal (CNP).

Restul informațiilor din actul de identitate vor fi obturate cu ajutorului suport special. De altfel, STS vrea să cumpere și 20.000 de suporturi.

Atribuirea contractului va depinde de rezultatele unei sesiuni de testare pentru un număr de 100 de acte de identitate, într-un interval de 25 de minute.

Teamnet International este principala companie a grupului Teamnet, înființat în 2001 de omul de afaceri Sebastian Ghiță, în prezent deputat. El a anunțat în august 2012 că a vândut toate acțiunile deținute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Teamnet International este controlată direct și indirect de Bogdan Padiu, care deține peste 51% din acțiunile companiei.

S&T Romania este subsidiară a furnizorului austriac de soluții IT și a consemnat anul trecut afaceri de 158,7 milioane de lei, în urcare cu 39% față de 2013.

Etichete: alegători, alegeri, antifrauda, Serviciul de Telecomunicații Speciale, vot

0/1 COMENTARII
Cris
30 sep 21:32
+0
VOTURI
-0
Se va scana o sulla... E o simpla fotografiere. Ce sa scanezi pe buletin? E vreun cod de bare, vreun cip (semnul Fiarei)... ce sa scanezi?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE