MAI: Peste 11.000 de polițiști trimiși suplimentar pe teren de Sărbătorile de Paști, 415 de radareMinistrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă că peste 11.000 de polițiști vor acțiuna în toată țara pentru a asigura ordinea în perioada Sărbătorilor de Paști.

Masuri de ordine PAȘTE 2015. Peste 415 de radare pe drumurile nationale de Sarbatorile de Pasti
Măsuri de ordine PAȘTE 2015. Peste 415 de radare pe drumurile naționale de Sărbătorile de Paști
Foto: www.amosnews.ro

"În stradă vor fi 1.800 de polițiști rutieri, sprijiniți de 6.800 de polițiști de ordine publică, iar Poliția Română va avea în teren peste 415 radare", a declarat ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Oprea a spus că instituția pe care o conduce are în atenție fluidizarea traficului rutier, precum și reducerea timpului de așteptare la punctele de frontieră. De asemenea, Gabriel Oprea a declarat că vor avea loc acțiuni în oglindă cu autoritățile din Bulgaria și Ungaria pentru asigurarea unui trafic civilizat, întrucât mulți români își vor petrece sărbătorile în țările vecine.

"Un elicopter va desfășura misiuni de supraveghere a traficului rutier pe cele mai aglomerate rute", a mai anunțat Gabriel Oprea.

"De mâine, traficul crește semnificativ, având în vedere că românii petrec Paștele. Vor fi 415 de radare pentru a-i sacționa pe cei care pun în pericol siguranța în trafic. Cu toții ne dorim să nu avem tragedii pe drumurile publice și este obligația noastră să prevenim acest lucru. Un elicopter va desfășura misiuni de supraveghere a traficului rutier pe cele mai aglomerate rute", a declarat Oprea.

Ministrul a atenționat și asupra faptului că în prejma sărbătorilor crește și riscul de a avea pe piață mai multe produse expirate sau contrafăcute.

"De la începutul acestei luni, poliția cu Direcția Sanitară, și-au intensificat controalele pentru prevenirea situațiilor de risc pentru sănătate publică", a afirmat GabriL Oprea.

Îm total, au fost 7.800 de controale, în urma cărora s-au aplicat 3.881 de sancțiuni contravenționale de peste 5.000.000 de lei.

"Au fost 156 de tone de produse alimentare indisponbilizate și două milioane de litri de vin", a mai spus Gabriel Oprea.

Acesta a mai precizat că pe parcursul săpătmânii în curs, au avut loc 2.500 de controale ale pompierilor, care se vor afla la datorie și în noaptea de Înviere.

Așadar, de în noaptea de sâmbătă, vor fi 2.300 de pompieri în preajma bisericilor și lăcașelor de cult, și 285 de echipae SMURD.

Etichete: drumuri naţionale, elicopter, gabriel oprea, masuri ordine, PAŞTE 2015, radare, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE