Măsuri excepţionale dictate de codul portocaliu de ploaie, la nivelul râului DâmboviţaCaseta-dambovita
Caseta-dambovita

ApaNova a actionat in teren cu 21 autocuratitoare si 9 echipaje mobile cu motopompe, care au interevenit pentru degajarea acumularilor de apa de pe carosabil, precum si in toate zonele inundabile. In functie de evolutia fenomenelor meteorologice, ApaNova poate suplimenta numarul echipelor din teren, pana la 43 de echipaje mobile cu pompe.

Operatorii de salubrizare au obligatia de a indeparta, in cel mai scurt timp, toate deseurile duse de vant (crengi, bannere rupte, panouri prabusite etc), si, in colaborare cu Apanova, sa degajeze rigolele si gurile de scurgere astfel incat, in urma ploii, sa nu se produca inundatii. Astfel, echipaje ale operatorilor de salubritate sunt pregatite sa intervina, pentru o eventuala degajare a gurilor de canal si a rigolelor, pentru inlaturarea copacilor cazuti etc.

Reprezentantilor Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti li s-a cerut sa ia toate masurile necesare astfel incat copacii din parcurile bucurestene afectati de furtuna sa nu reprezinte un pericol (operatiuni de toaletare, indepartare crengi rupte, copaci cazuti etc.), iar Luxten va verifica si remedia eventualele defectiuni provocate la reteaua de alimentare a iluminatului public.

Mentionam ca se mentine legatura permanenta cu Dispeceratul Administratiei Nationale de Meteorologie pentru primirea prognozelor imediate, precum si cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti pentru forte si mijloace suplimentare de interventie daca este necesar.

Bucurestenii pot semnala eventualele urgente la urmatoarele numere de telefon: 0800.800.882 – Dispeceratul Integrat de Urgenta si 021. 305.55.50 Dispeceratul Primariei Municipiului Bucuresti.

Etichete: apă, Bucureşti, inundaţie, ploaie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h