Măsuri prevenţie coronavirus, în Sectorul 6. Ce a decis Comitetul Local pentru Situaţii de UrgenţăLuni, 9 martie 2020, la Primăria Sectorului 6 s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ședința a vizat măsurile care se impun a fi luate în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

"În Sectorul 6, am luat măsuri necesare, începând de acum 6 săptămâni, astfel încât să prevenim cât mai mult răspândirea virusului. Nu vrem să riscăm absolut nimic, iar deciziile pe care le luăm astăzi în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență vor fi susținute prin actiuni concrete, atât de instituțiile publice de pe raza sectorului, cât și de persoanele juridice", a spus primarul Gabriel Mutu.

Astfel, în cadrul ședinței, la care au participat reprezentanții direcțiilor și serviciilor din subordinea autorității locale și cei ai Poliției Naționale, Jandarmeriei și marilor centre comerciale din sector, primarul Gabriel Mutu a dispus redactarea unei Hotărâri ale cărei prevederi să fie implementate la nivelul sectorului:

Toate spațiile din instituțiile publice din sector care au program de lucru cu publicul, inclusiv Primăria Sectorului 6 și serviciile din subordinea Consiliului Local Sector 6, vor fi dezinfectate prin nebulizare, în fiecare seară, după orele de program;
Marii retaileri, hypermarketurile, mall-urile din Sectorul 6 vor proceda la dezinfecția tuturor spațiilor comerciale; La fiecare intrare în magazine, vor fi montate dispensere cu soluții dezinfectante;
Suspendarea tuturor evenimentelor (culturale, sportive, artistice etc.) organizate sau coordonate de Primăria Sectorului 6, până la data de 31 martie 2020;
Mobilierul din toate piețele, locurile de joacă din sector, aflate în aer liber, locurile de odihnă și grădinile de cartier vor fi dezinfectate o dată pe săptămână;
Cooptarea în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 6 a câte unui reprezentant al marilor rețele comerciale care au puncte de lucru în sector;
Implementarea acestor măsuri în teritoriu va fi verificată de Poliția Locală Sector 6.

Primăria Sectorului 6 îi roagă pe toţi cetăţenii să respecte în această perioadă recomandările autorităţilor din domeniu, pentru a preveni răpândirea virusului gripal.

Primele măsuri luate în Sectorul 6 încă de acum şase săptămâni

Edilul Sectorului 6 anunţă că, măsurile de prevenire a gripei, fie cea sezonieră sau coronavirus, au fost luate încă de acum 6 săptămâni, la nivelul sectorului.

Astfel, în fiecare sală de clasă au fost trimise soluții dezinfectante pentru mâini, dar și măști medicinale, sub recomandarea purtării de către cei care manifestă simptome de răceală sau gripă.

Dezinfectarea prin nebulizare a școlilor, piețelor și imobilelor instituțiilor administrației locale se efectuează cel puțin o dată pe săptămână sau atunci când situația o impune, după caz.

"Totuși, cea mai bună măsură împotriva transmiterii virușilor rămân igiena personală riguroasă și izolarea la domiciliu, pentru care noi, administrația Sectorului 6, suntem pregătiți să oferim ajutor și asistență", este de părere edilul Mutu. 

Etichete: comitetul local pentru situatii de urgenta, coronavirus, masuri preventie coronavirus, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
hwekoktheri
21 iun 05:25
+0
VOTURI
-0
aldactone 50 mg tablet
side effects for aldactone
https://aldactonefast.com - aldactone potassium-sparing
allegra
fexofenadine 180 mg
https://allegrax.com - allegra side effects
duloxetine 60 mg
side effects for duloxetine
https://fastcymbalta.com - cymbalta dosage

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h