Măsurile luate de MAI pentru eliminarea cozilor la DRPCIV din PiperaDRPCIV din Pipera va lucra de luni în două schimburi, între orele 7,00 și 21,00, iar tot de luni va funcționa un sistem de programări online și vor fi și ghișee separate pentru acestea.

Masurile luate de MAI pentru eliminarea cozilor la DRPCIV din Pipera
Măsurile luate de MAI pentru eliminarea cozilor la DRPCIV din Pipera

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat vineri aceste măsuri care au rezultat în urma discuțiilor pe care demnitarul le-a avut cu prefecții din București și Ilfov, dar și cu conducerea Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și Direcției Generale de Pașapoarte, pentru a identifica soluțiile pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV.

"Pentru aceasta am dispus alocarea imediată, începând de astăzi, a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, care vor fi alocate 50 la București și 10 la Ilfov și vor fi ocupate imediat, ca soluție temporară, prin detașarea unor lucrători MAI din aparatul central al ministerului. (...) Astăzi, până la ora 16,00, voi avea lista cu persoanele care vor fi detașate", a afirmat Tudorache, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în acest weekend personalul suplimentar va fi instruit la Centrul din Pipera, astfel încât de săptămâna viitoare să poată fi operațional.

"Tot din 28 noiembrie, se va trece la un sistem de programare online pentru București și Ilfov, există un astfel de sistem în câteva județe din țară. (...) Am discutat cu prefectul de la Suceava, unde acest sistem este deja implementat și pe care îl poate pune la dispoziția prefecturilor București și Ilfov gratuit. Chiar în timp ce discutăm, cineva de la Prefectura Suceava este în drum cu acest soft, care va fi instalat în acest weekend pe calculatoarele de la Centrul din Pipera", a spus Tudorache.

Potrivit ministrului, pentru aceste programări vor exista ghișee dedicate, separate, astfel încât să nu se suprapună cu cei care își iau programarea de la aparatele existente, instalate în Centru.

În context, ministrul a arătat că a cerut ca Prefectura Ilfov să achiziționeze, în 10 zile, un al doilea aparat care emite bonuri de ordine personalizate, astfel încât să fie eliminați intermediarii de la cozi, care le tranzacționează.

"Voi monitoriza personal modul în care acest management dinamic al situației va fi făcut în zilele următoare", a precizat Dragoș Tudorache.

CITEŞTE ŞI Cozi imense la DRPCIV. Prefecţii de Bucureşti şi Ilfov, chemaţi la discuţii de ministrul de Interne

Printre măsurile pe termen mediu, ministrul a arătat că cei care susțin proba practică pentru obținerea permisului, începând din martie 2017, vor putea să se programeze automat online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică. O altă măsură pe termen mediu va fi mutarea Direcției Generale de Pașapoarte într-un spațiu special amenajat într-un mall, ceea ce va duce la eliberarea mai multor ghișee de la sediul din Pipera, iar programul lucrătorilor de acolo va reveni la normal.

"Prezența Serviciului Pașapoarte în același centru cu Serviciul pentru Eliberarea Permiselor îngreunează în sine procesul în acea locație. De aceea, am discutat cu cei doi prefecți, am discutat și cu conducerea celor două structuri și, începând din 30 ianuarie, vom muta Serviciul Pașapoarte din Pipera într-unul dintre mall-urile mari din București, într-un spațiu adaptat, după modelul din Cluj și din Timișoara, care s-a dovedit că funcționează foarte bine. Asta va permite degajarea în Centrul din Pipera a cel puțin 12 ghișee suplimentare pentru permise și înmatriculări auto, ceea ce în timp va permite revenirea la un program normal, să ieșim din starea de urgență — lucrul în două schimburi — pentru că vom avea aproape o dublare a ghișeelor", a mai spus Tudorache.

În opinia acestuia, o măsură pentru scurtarea timpilor de așteptare pentru susținerea probei practice la examenul de conducere va fi creșterea numărului de examinatori.

"Pentru aceasta am decis modificarea unui Ordin de ministru care prevedea exclusiv că personalul Direcției Permise este cel care poate fi atestat pentru această activitate de examinare, o voi extinde și la nivelul Poliției Rutiere în așa fel încât să putem suplimenta în mod dinamic, în funcție de nevoi, numărul examinatorilor și să aducem termenul la cel mult 30 de zile până când se poate programa o probă practică", a explicat Tudorache.

Etichete: cozi DRPCIV, DRPCIV, serviciul permise bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE