Maternitate nouă în incinta Spitalului Sf. Ioan. Protocolul, semnat joi de PMB şi Asociaţia ColectivPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, reprezentanţii Asociaţiei Colectiv şi managerul Spitalului Sfântul Ioan din Capitală, Robert Agafiţei, au semnat joi un protocol de colaborare pentru construirea unei maternităţi în curtea unităţii sanitare. 

Maternitate noua in incinta Spitalului Sf. Ioan. Protocolul, semnat joi de PMB si Asociatia Colectiv
Maternitate nouă în incinta Spitalului Sf. Ioan. Protocolul, semnat joi de PMB şi Asociaţia Colectiv

„Pe tot parcursul colaborării noastre, dincolo de oferirea terenului, vă stăm la dispoziţie cu sprijin şi pentru obţinerea tuturor avizelor necesare, şi pentru campaniile de informare şi mediatizare, pentru a putea să strângeţi cât mai mulţi bani. Şi noi, de asemenea, şi ca instituţie, şi ca persoane private vom sprijini acest efort, pentru a aduna suma necesară construirii maternităţii. Mi se pare că acest proiect este unul de suflet", a declarat Firea, potrivit Agerpres.

Edilul a menţionat că îşi doreşte ca viitoarea maternitate să fie una de referinţă pentru întreaga ţară. La rândul său, managerul Spitalului Sfântul Ioan a punctat că acesta e primul proiect de acest gen din ţară. „Considerăm că este poate cel mai bun lucru pe care îl putem face, este un simbol al renaşterii şi este un proiect foarte necesar bucureştenilor. De asta am dorit să facem un proiect care să fie reprezentativ pentru maternităţile din ţară. Vrem să fie cea mai modernă maternitate", a declarat şi Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Consilierii municipali au aprobat, pe 22 februarie, un protocol de colaborare între PMB, Asociaţia Colectiv GTG 3010 şi Spitalul clinic de urgenţă Sfântul Ioan în vederea construirii maternităţii. Conform documentului, valoarea estimată a maternităţii este de 12.000.000 euro, aceasta urmând să se actualizeze succesiv în funcţie de sumele adunate şi de preţul real al dotărilor achitat de către asociaţie.

În cazul în care la împlinirea a doi ani de la semnarea protocolului asociaţia nu demarează procedurile prealabile pentru realizarea investiţiei, protocolul încetează. Asociaţiei îi revine obligaţia să iniţieze şi să susţină cu propriile mijloace campanii de colectare a fondurilor necesare. De asemenea, asociaţia are obligaţia de a finaliza construcţia edificată pe terenul proprietate al municipiului Bucureşti şi de a proceda la predarea investiţiei realizate.

Municipiul Bucureşti va pune la dispoziţie terenul situat în curtea spitalului, va asigura sprijinul logistic necesar în vederea obţinerii avizelor necesare şi va sprijini campaniile de promovare iniţiate de către asociaţie pentru realizarea proiectului.

Etichete: asociatia colectiv, Bucureşti, Capitală, Gabriela Firea, maternitate noua, protocol colaborare, spitalul Sfântul Ioan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h