Anunțul ministrului Sănătății: Maternitatea Giuleşti va relua internările începând de vineriMaternitatea Giuleşti va relua internările, începând de vineri, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Internările fuseseră sistate din 30 noiembrie, după ce mai mulţi bebeluşi născuţi acolo au ajuns la alte spitale cu stafilococ auriu, iar mai mulţi angajaţi au fost confirmaţi cu această bacterie.

Sorina Pintea
Sorina Pintea

"Au fost foarte cooperanţi, au făcut ce li s-a spus, conform protocoalelor, şi iată că putem să redeschidem sau putem să dăm drumul la internări, începând de vineri", a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, referitor la Maternitatea Giuleşti.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii (MS) anunţa că, până joi, 45 de copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA), doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi.

Internările la Maternitatea Giuleşti au fost sistate din 30 noiembrie, după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi. De asemenea, bacteria a fost găsită şi în scutecul unui bebeluş normoponderal.

În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.

Etichete: internari, Maternitatea Giuleşti, redeschisa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE