Medalii de argint și bronz pentru elevii români la Olimpiada de Științe a UEEchipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) 2015 au câștigat o medalie de argint și o medalie de bronz.

Medalii de argint si bronz pentru elevii romani la Olimpiada de Știinte a UE
Medalii de argint și bronz pentru elevii români la Olimpiada de Științe a UE
Foto: legestart.ro

Elevii români care au reprezentat România la a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie - 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint şi o medalie de bronz, anunță Minsterul Educației într-un comunicat de presă.

Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui). Medalia de bronz a fost obţinută de echipa în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa) şi Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Timişoara).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline - biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Etichete: argint, bronz, elevi, EUSO 2015, medalii, MEN, Olimpiadă, Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, premii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE