Medalii de aur şi argint la haltere, pentru doi copii din BucureştiDoi copii din Bucureşti au câştigat medalii de aur şi argint la haltere, la "Cupa Steaua" pentru juniori, desfăşurată în data de 21 noiembrie 2015.

Cei doi copii care au câştigat medaliile la "Cupa Steaua" pentru juniori se află în plasament la Centrul de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă "Arlechino" din Sectorul 6.

Elena Moise, la 12 ani, ştie precis ce vrea să facă mai departe, iar dorinţa de a face performanţă la haltere face parte din planurile ei. De aceea, sâmbătă a câştigat trofeul la categoria 40 kg, iar Daniel Mario Tudor - 10 ani, a câştigat locul al II-lea la categoria 36 kg.

"Ne mândrim cu performanţele acestor tineri sportivi tenace, medaliaţi şi premiaţi, mai cu seamă datorită faptul că micii campioni provin din mediul delicat al asistenţei maternale", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Competiţia juniorilor a avut loc la Clubul Sportiv Dinamo, unde cei doi copii aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 urmează în mod riguros un program de antrenamente.

Performanţa sportivă are un efect motivant în ceea ce priveşte conduita copiilor, în special a celor cu devianţă comportamentală, aflaţi în risc de abandon şcolar, risc de delincvenţă sau proveniţi din familii marginalizate. Achiziţii precum: reluarea legăturii cu şcoala, reintegrarea familială, evitarea recidivei pentru copiii delincvenţi şi redobândirea stimei de sine sunt numai câteva dintre atuurile vizibile pe care le aduce practicarea unui sport, precizează Primăria Sectorului 6 într-un comunicat de presă.

Centrul de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă „Arlechino" se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi are ca misiune protejarea şi oferirea unui adăpost temporar copilului aflat în dificultate, precum şi îngrijirea şi consilierea de specialitate de care acesta are nevoie.

Etichete: medalie de argint, medalie de aur, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE