Medic, DECLARAȚIE ŞOCANTĂ: Fac parte din gaşca şpăgarilor...Ne ia dracu pe toţi la o calamitate29 de persoane au decedat, iar 180 au fost rănite în urma incendiului de la Clubul Colectiv. Dintre acestea, 146 au rămas internate în spitalele din Capitală. Sute de cadre medicale au intervenit în aceste zile pentru a salva viețile tinerilor arși. Medicul Cosmin Humulescu de la Spitalul Clinic Colțea s-a numărat printre ei, iar mesajul postat pe pagina sa de Facebook este unul cutremurător.

Medic, DECLARAȚIE SOCANTA: Fac parte din gasca spagarilor...Ne ia dracu pe toti la o calamitate
Medic, DECLARAȚIE ŞOCANTĂ: Fac parte din gaşca şpăgarilor...Ne ia dracu pe toţi la o calamitate

“Fac parte din gașca *șpăgarilor*. De regulă mă emoționez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment – pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colțea (atenție!- spitalul clinic, NU DE URGENȚĂ). Mi-a spus că e o imagine de coșmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă și in 10 minute eram la spital.

Așa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemați ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remunerație, fără șpagă, plătindu-și taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creste un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreti voi, sa ajute niște oameni carora li s-au topit bancnotele „de șpagă” in buzunar, impreuna cu buletinele.

7 victime au fost duse la Colțea. Cea mai putin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Vi se pare puțin? pentru ea au insemnat ambele brațe si fața!!!

Cei mai gravi erau 2 baieți cu arsuri pe 55% din suprafată corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut ca nu se va mai trezi asa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. In terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arsi. Absolut toti aveau fața arsă – si căile aeriene. S-au mobilizat toți medicii din sectia de chirurgie.

Șeful secției, prof. Traean Burcoș, debrida si curăța arsurile cot la cot cu rezidenții dumnealui. A venit personal de pe toate sectiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenție! cadre medicale inseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil iși inchipuie ca deficitul de personal este numai in rândul medicilor. Deci la intrebarea – de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? raspuns- cam de 800-1000. Cam cați sunt disponibili la ora actuală in București? Păi cam ăștia am fost toți! Aoleo….pai și noi ce ne facem in cazul unei calamități cu 2000 de victime???? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!!!!

Bolnavii de la Colțea au fost, chipurile, bolnavi triați, cu leziuni mai putin grave. M-am gandit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arși, etc. Femei si barbati cu fețele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiati si cu lacrimi de sânge.
Si ce face românul? Nimic!!!!! In seara asta cârciumile sunt din nou pline in București.

Așa ca acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli intr-o stare de sanatate aparentă si din acest motiv stai relaxat si nu esti preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani si la primele semne de boală vii la doctor si spui ca vrei „să te facă bine, că ție ți-a luat 1 milion pe lună la sănătate” – IESI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanță, lasă dracu episodul din las fierbinți. Daca nu pentru tine fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru că ți se pare ție că ultima ei bășină a mirosit putin diferit, doar pentru ca vrei tu sa te duci la Predeal să mănânci pleșcoi in weekend. Fă-o pentru fratii tai, pentru copii tăi care ies la distracție în niste locuri care in mod legal nu ar obtine autorizație de funcționare nici ca siloz. Veșnică recunostință „șpăgarilor” din spitalele bucureștene! Ati dat dovada si de această dată de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postari nu este acela de a atrage recunoștință! Sper ca mesajul se va intelege corect. Ar fi bine sa nu mai bezmeticim precum muștele fara cap”, a scris medicul Cosmin Humulescu de la Spitalul Clinic Colțea.

Etichete: colectiv, incendiu, medic, Spitalul Colţea

0/4 COMENTARII
ggg
02 Nov 07:51
+0
VOTURI
-0
"omul sfinteste locul" ... daca esti medic si ti se pare ca spitalul in care lucrezi e deficitar din anumite puncte de vedere ia atitudine. O notificare justificata catre cei care au competentele necesare face mult ...o notificare justificata poate fi trimisa si presei .... nu trece indiferent pe holuri , cabinete sau saloane ... ia atitudine acolo unde lucrezi .
Cris
02 Nov 07:45
+0
VOTURI
-0
Este o declaratie de medic tembel, pentru victimizarea castei medicilor.... Nu era nevoie in aceste momente in care coruptia generalizata din Romania a luat zeci de vieti.
platitor
02 Nov 06:55
+0
VOTURI
-0
Daca un "medic" considera ca cei care platesc sanatatea sunt imbecili si cretini atunci are o problema serioasa.
zzz
02 Nov 06:54
+0
VOTURI
-0
Vrei respect ... atunci arata ca poti si tu respecta pe ceilalti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h