Medic: Mai multe cazuri de cancer digestiv odată cu renunţarea la hrana tradiţionalăÎnlocuirea alimentaţiei tradiţionale cu hrana modernă, specifică altor ţări, a dus la creșterea frecvenţei cancerelor digestive în ultimii ani, spune profesorul Mircea Beuran. Medicul mai spune că o altă problemă în România este lipsa unui program de screening pentru depistarea acestor boli.

Medic: Mai multe cazuri de cancer digestiv odata cu renuntarea la hrana traditionala
Medic: Mai multe cazuri de cancer digestiv odată cu renunţarea la hrana tradiţională

"Viaţa modernă a adus cu ea şi schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obişnuieşte peste noapte cu o nouă alimentaţie, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, de aici şi creşterea suferinţelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon şi rect, dar şi de stomac, ficat, pancreas, esofag, adică toate segmentele tubului digestiv şi anexele tubului digestiv - ficat şi pancres", a spus Mircea Beuran, şeful Secţie chirurgie II la Spitalul Floreasca, potrivit Mediafax. 

Potrivit medicului, "tot ce mâncăm şi bem introducem în acest tub digestiv care, probabil, nu mai are componentele chimice necesare ca arderile care se produc în timpul metabolismului să poată fi evacuate fără elemente intermediare care sunt nocive şi care pot dezvolta boala oncologică".

"Sigur, trebuie să atenţionez totuşi, că o cauză către gastruită, ulcer, cancer poate fi o bacterie Helicobacter pilori, care menţine o inflamaţie a zonei. 85 la sută din populaţia globului are această bacterie. (...)Important: să mâncăm foarte bine dimineaţa, apoi ceva mai puţin la prânz, iar seara să o dăm duşmanilor", a mai spus Beuran.

Totuşi el a apreciat că au fost făcute progrese importante în depistarea cancerului.

"Progrese în depistarea cancerului sunt tot mai vizibile. S-a dezvoltat endoscopia atât ca diagnostic, cât şi ca tratament. Făcând genomul uman, putem avea harta genetică a noastră şi să aflăm mult mai de timpuriu ce potenţial de boală avem în noi şi care ar fi gestul profilactic ca să nu trecem prin evoluţia bolii", a arătat medicul.

 

Etichete: alimentație, cancer, cancer digestiv, Mircea Beuran

0/1 COMENTARII
Violeta
20 dec 18:47
+0
VOTURI
-0
Cum poti face bani pe internet! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: rosuvioleta2007@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h