ANCHETĂ a Poliţiei în cazul celor 11 copii de la Spitalul Marie Curie. Care este starea bebeluşilorPoliţiştii au ridicat, vineri, de la Spitalul "Marie Curie" documente care-i vizează pe cei 11 copii transferaţi din Argeş, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat. Potrivit ultimelor declaraţii ale medicilor, starea unuia dintre bebeluşii bolnavi, internaţi la spitalul Marie Curie, s-a agravat însă, la majoritatea copiilor, situaţia s-a ameliorat.

Medic: Starea bebelusilor bolnavi s-a ameliorat. Unul singur, in stare mai grava
Medic: Starea bebeluşilor bolnavi s-a ameliorat. Unul singur, în stare mai gravă
Foto: promovareata.ro

UPDATE 16.50 La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" nu s-au înregistrat, în ultimele 36 de ore, cazuri noi de copii transferați de la unități sanitare din județul Argeș cu boală diareică acută complicată.

Potrivit unui comunicat de presă al MS remis vineri AGERPRES, în prezent, la unitatea sanitară se află internați 11 copii, cu vârste cuprinse între cinci luni și trei ani, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești în ultimele zile.

La majoritatea, starea de sănătate s-a ameliorat, opt dintre ei fiind încă dializați peritoneal, iar unul necesitând asistență respiratorie.

"Ministerul Sănătății monitorizează atent evoluția stării de sănătate a copiilor cu boala diareică acută complicată din județul Argeș. MS și-a concentrat eforturile pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste îmbolnăviri și va comunica rezultatele anchetei epidemiologice în cel mai scurt timp. În funcție de rezultatele analizei investigațiilor întreprinse și de recomandările echipei de control și a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, Ministerul Sănătății va lua măsurile care se impun", precizează sursa citată.

UPDATE 15.50 Ancheta în cazul decesului fetiței de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

După preluarea dosarului, deschis inițial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, procurorii au extins cercetările și asupra celorlalte cazuri de copii din Argeș care s-au îmbolnăvit în ultimele zile.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești s-a constituit, la data de 10 februarie 2016, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menționate anterior, precum și cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani și 2 luni", se precizează într-un comunicat transmis vineri de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Anchetatorii au cerut efectuarea unor analize de specialitate la Direcția de Sănătate Publică Argeș și Agenției Naționale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apă potabilă furnizată în orașele Pitești, Câmpulung Muscel și Topoloveni. De asemenea, au fost ridicate pentru a fi analizate probe din alimentele consumate de fetița care a murit, precum și documentele medicale întocmite de unitățile spitalicești la internarea minorilor.

"În prezent, ofițerii de poliție judiciară audiază mai multe persoane. Cercetările penale sunt efectuate de către ofițerii de poliție din cadrul IPJ Argeș — Serviciul Investigații Criminale și IGPR — Direcția Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz", se mai precizează în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul "Marie Curie" din București, unde fusese transportat în stare gravă și diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic.

UPDATE 14.44: Avocatul Poporului a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu şi monitorizează situaţia din Argeş. 

UPDATE Poliţiştii au cerut documente de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Agenţia de Mediu, Apele Române, precum şi dela trei mari furnizori de apă, urmând să le primească în cursul zilei.

De asemenea, anchetatorii au solicitat fişele medicale şi foile de internare ale copiilor de la toate spitalele unde au fost internaţi, respectiv Spitalul de Urgenţă Argeş-Piteşti, Spitalul de Pediatrie Argeş şi Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat.

UPDATE: Patru poliţişti au ajuns vineri dimineaţa la Spitalul "Marie Curie", de unde au ridicat foile de observaţii aele celor unsprezece copii transferaţi de la unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş. De asemenea, poliţiştii au vorbit cu părinţii copiilor, dar şi cu medicii care îi îngrijesc, a declarat pentru Mediafax dr. Dan Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie".

Anchetatorii au solicitat spitalului şi documentele privind copilul de 11 luni, care a decedat în 4 februarie în urma unei infecţii grave cu bacteria E.coli.

Între timp, numărul copiilor transferaţi din Argeş a crescut la 16. Încă un bebeluş cu infecţia rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balş.

"În prezent, se derulează o ancheta epidemiologică în cadrul căreia echipe formate din specialişti ai DSP recoltează probe de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei" se spune într-un comunicat al Direcţiei de Sănate Publică Argeş.

____________________________________-

Starea de sănătate a majorității copiilor veniți din Argeș și internați la Spitalul "Marie Curie" este ușor ameliorată față de ziua anterioară, însă în cazul unui copil starea s-a agravat și a necesitat dializă peritoneală, a declarat, vineri, pentru AGERPRES.ro, medicul nefrolog Ioana Mihalache.

"Față de ziua de ieri, majoritatea micuților sunt ușor ameliorați, unii staționari, unul — agravat, motiv pentru care astăzi i se va pune cateter pentru dializă peritoneală. Va începe și el dializa", a spus medicul.

Ioana Mihalache a afirmat că, în prezent, sunt dializați opt copii, la care se va adăuga încă unul în cursul zilei de vineri.

"În momentul de față sunt dializați patru copii în ATI și alți patru pe secția de nefrologie. Sunt opt copii dializați, la care se adăugă acest copil care va merge să i se monteze cateterul. Astfel vor fi 9 dializați și doi nedializați", a explicat nefrologul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a declarat joi că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, internați la Spitalul 'Marie Curie' și la Institutul de Boli Infecțioase 'Matei Balș'.

Potrivit Evz.ro, 11 bebeluşi sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie" şi 3 de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş". Dintre cei de la "Marie Curie", au fost 7 care au fost trecuţi pe dializă din cauza insuficienţei renale provocate de septicemie.

Etichete: bebeluşi, bebelusi bolnavi, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE