Medicamentele vor avea două preţuri în farmacii diferite, de la 1 iulieDe la începutul lunii viitoare vor apărea două liste de preţuri pentru medicamente. Astfel, farmaciile care au contract cu statul vor vinde mai ieftin, iar cele care nu au astfel de acorduri vor păstra preţurile actuale.

Medicamentele vor avea doua preturi in farmacii diferite, de la 1 iulie
Medicamentele vor avea două preţuri în farmacii diferite, de la 1 iulie
Foto: amfms.ro

Legea reducerii prețului medicamentelor este aplicată după ce, timp de şase ani, în România nu s-au respectat plafoanele maxime de preţ existente în Uniunea Europeană. Prin urmare, statul a plătit, în tot acest timp, cu un miliard de lei mai mult pentru medicamente decât alte ţări europene, scrie Digi24.

De la începul lunii iulie vor apărea şi două liste de preţuri pentru medicamente. Farmaciile care au contract cu statul vor vinde mai ieftin, iar cele care nu au astfel de acorduri vor păstra preţurile actuale. Fiecare farmacie îşi va informa clienţii dacă are sau nu semnat acest contract, pentru ca pacienţii să îşi dea seama dacă vor plăti un preţ redus sau nu.

„Astăzi dăm drumul la ordinul cu CaNaMed-ul şi probabil că se va publica luni, săptămâna viitoare, şi va intra în vigoare cu 1 iulie. Aşa este foarte clar. Din analiza pe care am făcut-o să ştiţi că sunt foarte puţine farmacii care nu au contract cu casa. Din ceea ce ştim noi, cred că sunt 30 care nu au contracte cu casa. Şi în general sunt farmaciile care s-au autorizat în perioada ulterioară contractării, care la prima rectificare intră în contract cu casa", a declarat Mihaela Udrea, şeful Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii.

Etichete: 1 iulie, farmacii, medicamente, Ministerul Sănătăţii, preturi, producători

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE