Medicamentul contrafăcut, folosit în tratarea hepatitei, se vinde în continuare în farmaciiLa o săptămână de la scandalul medicamentului contrafăcut, ancheta nu a găsit niciun vinovat, transmite România TV.

Medicamentul contrafacut, folosit in tratarea hepatitei, se vinde in continuare in farmacii
Medicamentul contrafăcut, folosit în tratarea hepatitei, se vinde în continuare în farmacii

Mai mult, Pegasys, medicamentul folosit în tratarea hepatitei B şi C, se vinde încă în farmacii, potrivit romaniatv.net.  Potrivit unui studiu recent, acesta e cel mai bine vândut medicament de acest tip din România.

Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a declarat că pacienţii trebuie să verifice că nu cumpără din greşeală acest medicament contrafăcut. Întrebată de ce tot pacientul trebuie să verifice singur, ea a răspuns că "nu este posibil ca fiecare cutie să fie desigilată în farmacie, în schimb, farmacistul trebuie să atenţioneze la eliberare pacientul de această problemă".

De asemenea, Robert Popescu, de la Asociaţia Distribuitorilor Farmaceutici, a declarat că nu poate da vreo garanţie că nu ar mai fi şi alte loturi cu probleme, dar "că s-au luat toate măsurile ca acele loturi să nu se mai găseasca în farmacii".

Etichete: farmacii, hepatită, medicament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE