Medicii din Belgia: Pacienţii din COLECTIV erau "bombe bacteriologice"Rudele victimelor din clubul Colectiv iau în calcul să acţioneze spitalele în instanţă pentru a obţine fişele de observaţie ale decedaţilor, pe care, spun aceştia, multe spitale refuză să le dea, a declarat joi pentru Mediafax, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colecitv GTG 3010.

Tragedia din #COLECTIV
Tragedia din #COLECTIV

"Luăm în calcul să acţionăm în instanţă spitalele pentru a primi fişele de observaţie ale copiilor care au murit, urmează să stabilim şi cu avocaţii cum vom acţiona", a declarat pentru Mediafax, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

La 151 de zile după tragedia din Colectiv, multe dintre rudele victimelor nu au primit fişele medicale ale persoanelor pierdute. Aceştia susţin că mai multe spitale din România refuză să le elibereze documentele persoanelor decedate, pe motiv că nu le permite legea.

Unii părinţi ale victimelor din Colectiv spun că au primit fişele complete, alţii însă aşteaptă documentele de luni de zile fără răspuns. 

Familiile victimelor au o explicaţie pentru care spitalele refuză să le dea documentele. Eugen Iancu, tătăl lui Mihai Alexandru Iancu, una din victimele din clubul Colectiv, şi preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, din care fac parte supravieţuitori şi rude ale victimelor, susţine "că medicii vor să ascundă faptul că pacienţii erau infectaţi cu bacterii intraspitaliceşti".

La spitalul Spitalul Militar 'Regina Astrid" din Bruxelles, Belgia au ajuns opt persoane rănite în incendiul din noaptea de 30 octombrie, trei erau în stare critică (ventilaţi, intubaţi) iar cinci erau răniţi grav, însă "majoritatea era o bombă bacteriologică" potrivit unui document pe care l-a primit joi agenţia Mediafax de la una din rudele celor internaţi. Potrivit documentului citat, pacienţii erau infectaţi cu acinetobacter, bacteria Pyo şi klebsiella pneumoniae rezistente la antibiotic.

"Pentru noi nu este o noutate că aveau aceste bacterii, la toate spitalele din Europa unde s-au dus medicii au găsit aceste infecţii nosocomiale", a declarat joi Eugen Iancu.

 

 

 

Etichete: #Colectiv, raniti colectiv, raniti colectiv bacterii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE