Medicii explică: Cum afli ce cantitate de apă trebuie să bei zilnicÎn perioada în care se înregistrează temperaturi ridicate, trebuie acordată o atenție sporită dietei, și mai ales consumului de lichide. Medicul Cristina Pavel oferă și o formulă cu ajutorul căreia să aflăm care este exact cantitatea de lichide pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi. 

Medicii explica: Cum afli ce cantitate de apa trebuie sa bei zilnic
Medicii explică: Cum afli ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic

În perioada în care se înregistrează temperaturi ridicate, trebuie acordată o atenție sporită dietei, și mai ales consumului de lichide. Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie şi apifitoterapie, oferă și o formulă cu ajutorul căreia să aflăm care este exact cantitatea de lichide pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi.

„Există o formulă: 30-40 de mililitri pe kilogramul de corp pe zi. Atunci când temperaturile sunt mai mari, când o persoană pierde o cantitate mai mare de apă prin transpiraţie, trebuie să suplimenteze această cantitate în funcţie de cât de mult transpiră. Adică o persoană de 60 de kilograme, ar trebui să bea aproximativ doi litri de lichide pe zi. Copiii trebuie să bea şi mai multă apă: 60 de mililitri pe kilogramul de corp pe zi”, a explicat Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie, potrivit Digi24.ro. 

Aceasta a precizat că nu doar apa hidratează, ci şi supele, ciorbele, fructele şi legumele cu o cantitate mare de apă. „Alimentele care ne deshidratează sunt sucurile dulci şi carbogazoase, cafeaua, ceaiurile diuretice, alcoolul, mâncărurile grase, berea. Băuturile foarte reci şi îngheţata nu sunt o soluţie pe termen lung, organismul se răcoreşte pentru o perioadă scurtă”, a mai spus Cristina Pavel.

Etichete: apă, caniculă, medic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h