Medicii se pregătesc de proteste de amploareColegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acţiunilor urmând să fie stabilit vineri.

Medicii se pregatesc de proteste de amploare
Medicii se pregătesc de proteste de amploare
Foto: gandul.info

Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.

"Sunt însă momente într-o profesie când suntem obligaţi să luăm decizii care vor influenţa destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta însă şi destinul nostru individual. Un asemenea moment trăim astăzi. Colegiul Medicilor din România consideră că trebuie să acţionăm pentru a apăra independenţa şi respectul profesiei şi profesioniştilor. Aceasta este raţiunea pentru care simt nevoia să vă scriu aceste rânduri. De ce acum trebuie să acţionăm, să participăm? Răspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea să fie surd şi orb nu recunoaşte că încet, încet societatea noastră este dominată de emoţii negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia şi mai ales frica, (...) că în acest climat medicii sunt ţinta campaniilor de denigrare şi că se practică dezinformarea cetăţenilor", se arată în scrisoare trimisă medicilor şi obţinută de Mediafax.

Preşedintele CMR le mai transmite colegilor că numai cine vrea să fie surd şi orb nu observă că, în România, profesioniştilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect şi, în final, recomandarea de a-şi lăsa familia şi a pleca în pribegie în străinătate.

CMR le mai transmite medicilor că în 6 septembrie, împreună cu Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor care vor fi organizate.

"Vă aşteptăm la fiecare dintre ele!", se arată în finalul scrisorii.

Preşedintele CMR a mai spus că nu este pentru prima dată când recurge la demers de acest fel, pentru ca mesajul lui să nu fie distorsionat.

"Nu este prima dată când am trimis membrilor Colegiului o astfel de scrisoare. Am vrut ca mesajul meu să nu fie distorsionat şi nici trunchiat", a mai spus profesorul Astărăstoae.

Preşedintele CMR a precizat că scrisoarea a fost trimisă celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din România.

În 6 august, CMR anunţa că angajaţii din sistemul sanitar vor participa, între 18 şi 24 septembrie, la pichetări în toate judeţele din ţară şi în Capitală, în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe, iar în octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti.

Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

Etichete: medici, proteste, proteste medici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE