Medicii veterinari vor reconstrui, miercuri, nasul Griviţei, căţeluşa mutilată de un bucureşteanGriviţa, căţeluşa mutilată şi lăsată fără bot de un bucureştean, va fi supusă, miercuri, unei operaţii de reconstrucţie a nasului. Această operaţie, la care va fi supusă căţeluşa, are ca scop construirea unor căi respiratorii, astfel încât aceasta să nu mai folosească aceleaşi căi pentru respiraţie şi pentru mâncare.

Miercuri, în jurul orei 13.00, cățelușa Grivița va fi supusă unei operații chirurgicale de reconstrucție nazală, absolut necesară pentru ca animalul să poată respira corect. Ea va fi operată de către o echipă mixtă de medici veterinari: dr. vet. Liviu Gaiță și dr. Vet Iustin Gîrea, de la clinica Ortovet, și dr. vet. Anca Tomescu, de la Vier Pfoten, anunţă organizaţia.

Este vorba de o operație destul de delicată, care va dura circa 2-3 ore. "Din păcate Grivița e nevoită să folosească aceeași cale pentru a respira și a se hrăni, motiv pentru care se sufocă atunci când mănâncă sau bea apă. Sperăm ca operația să decurgă fără complicații, iar Grivița să se simtă mai bine după această intervenție. Știm că foarte mulți oameni vor fi alături de ea și le mulțumim tuturor pentru că le pasă de soarta acestui animal chinuit", a declarat dr. vet. Anca Tomescu.

Cea de-a doua operaţie va fi făcută pentru a o putea ajuta pe Griviţa să nu mai respire pe gură. "Vom încerca închiderea cavităţii nazale prin uniunea pielii deasupra nasului ca să facem legătura cu mucoasa bucală şi să deschidem două orificii nazale. Este într-o situaţie oarecum fericită pentru că există un rest de corneţi nazali care să permită cumva filtrarea aerului, cu condiţia ca fantele pe care le vom deschide, deasupra nasului să funcţioneze adecvat. Dacă reuşeşte intervenţia, ea va putea şi să respire fără riscuri semnificative de aspiraţie a unor impurităţi. Este posibil ca în două-trei luni să se termine toate intervenţiile chirurgicale pe care le va suferi căţeluşa pentru că este planificată în momentul de faţă încă o intervenţie care se va concentra pe căile aeriene de la nivelul nasului. La nivelul gurii ea nu mai necesită o intervenţie deosebită. Apoi, se pune problema de plastie la nivelul nărilor. Se vor deschide nările deasupra ca să aibă un acces de aer care să nu interfere cu cavitatea bucală, să se separe cavitatea nazală de cavitatea bucală. Ea va rămâne cu botul scurt, nu se pune problema să se monteze vreo proteză sau să reconstituie, dar va fi autonomă. Nu va fi deschisă la complicaţii sau la riscuri deosebite, deci va avea posibilitatea să ducă o viaţă cvasinormală, doar că aspectul este neobişnuit pentru privitori. Iarna nu trebuie expusă la ger, dar oricum, e mai bine decât mi-era frică. Dacă nu mai avea corneţi nazali trăgea direct aerul rece direct pe trahee, dar nu este aşa. Are o brumă de corneţi nazali care permit încălzirea şi umidificarea aerului, cu condiţia ca aerul să intre totuşi pe nişte orificii limitate şi va avea nişte orificii pe care încercăm să le deschidem în cu totul altă zonă, nu jos, ci deasupra, poate chiar între ochi", a explicat anterior doctorul veterinar Liviu Gaiţă, de la Ortovet, cel care a operat-o pe Griviţa şi care a mai tratat, de-a lungul timpului, şi alţi căţei maidanezi.

Pe 3 octombrie, fundația Vier Pfoten a fost contactată pentru a salva un maidanez căruia i-a fost retezat maxilarul, în zona Gării de Nord.

Vier Pfoten a depus deja un denunț la Poliția Capitalei pentru identificarea și prinderea autorului acestui oribil atac. Organizația a făcut apel la forțele de poliție din întreaga țară să intervină prompt pentru rezolvarea rapidă a acestor cazuri, pentru a descuraja valul de violențe împotriva câinilor străzii.

Citeşte şi: Noi imagini cu Grivița, cățelușa mutilată și lăsată fără bot. Cum se mai simte GALERIE FOTO și VIDEO

                 Griviţa, căţeluşa mutilată şi lăsată fără bot, ar putea ajunge la New York

                 Cine a mutilat-o pe cățelușa cu botul tăiat: Plângere penală făcută la Poliție

Etichete: catelusa bot taiat, catelusa gara de nord, căţeluşa Griviţa, catelusa maxilar taiat, catelusa mutilata, grivita, vier pfoten

0/1 COMENTARII
dorin
20 Nov 23:45
+0
VOTURI
-0
i-mi este rusine ca fac parte din aceiasi specie cu atacatorul, dar in acelasi timp sufar de frica ,in cazul in care oprescu caninilor, va hotari eutanasierea oamenilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h