Medicul Ioan Lascăr: În aerul din Colectiv era o combinație de otrăvuri greu de imaginatMedicul Ioan Lascăr a declarat că aerul din clubul Colectiv conţinea o combinaţie de otrăvuri greu de imaginat. Conform medicului, această combinație a cauzat intoxicaţie şi arsuri cum medici cu o îndelungată experienţă nu au mai văzut.

Medicul Ioan Lascar: In aerul din Colectiv era o combinatie de otravuri greu de imaginat
Medicul Ioan Lascăr: În aerul din Colectiv era o combinație de otrăvuri greu de imaginat
Foto: evz.ro

Şeful Clinii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat luni seară că Universitatea Politehnica a făcut o evaluare a compoziţiei aerului din Colectiv, ce a relevat "o combinăţie de otrăvuri cum greu şi-ar fi imaginat cineva că există", respectiv de monoxid şi dioxid de carbon, monoxid şi dioxid de azot, acid cianhidric, acid clorhidric, toluen şi xilen.

Astfel, chiar dacă iniţial au plecat pe picioare de la club, răniţii au avut apoi o stare de rău, informează mediafax.ro.

Totodată, cei spitalizaţi au o evoluţie imprevizibilă, nemaiîntâlnită, şi în cazurile în care arsurile nu sunt foarte extinse, potrivit medicului.

La rândul său, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu a spus că nu a mai văzut arsuri ca la victimele incendiului din Colectiv, deşi a tratat de-a lungul activităţii 20.000 de arsuri, inclusiv pe ale bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti.

Cei doi medici au făcut aceste declaraţii la conferinţa la care au participat luni seară la Amabasada Franţei, cu ocazia vizitei la Bucureşti a unor medici francezi, în cadrul unui program de cooperare pentru realizarea unor centre pentru tratarea arsurilor.

Etichete: arsuri, colectiv, incendiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE